Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko, jak można zrobić taki efekt: particles wylatują z jakiegoś źródła i powoli zaczynają tworzyć jakiś obiekt. Żeby kolejne cząsteczki układały molekuły, np kartki papieru. Jak to zrobić? I drugie pytanie jak na PF Source nakladac textury?

Soft to 3dsmax 5 & 7

Jestem poczatkujacy a to akurat jest mi potrzebne do szkoly. Bylbym wdzieczny za pomoc.

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

masz oprewtory(niebieskie) musisz go zastosowac w particle view-natomias takiego efektu jak dawal sandblaster idealnie nie osiagniesz- sa jeszcze thinking particles-one to potrafia ale jesli sie uprzez to znajdz operator ktory uklada particle na obiekcie; co do softu to jedna wersje musisz wywalic-lepiej starsza bo discreet strasznie pilnuje by uzywac wylacznie jednej wersji softu na ktory sie ma licencje.....:D

Napisano
  • Autor

Tzn zrobilem tak, ze jest PF source doczepiony do boxa i wrzucony Position Object, lock on emiter i jest wrzucony wind i deflektor, ktory powoduje stopniowe odslanianie box'a i wyrzucanie czasteczek do gory. I teraz chce idealnie to samo miec tyle ze od tylu :D

Napisano
  • Autor

Myślałem zeby brute force zrobic i to wyrenderowac, a potem w premiere od tylu puscic ;] ale to juz perfidnie (a poza tym nie wiem jak wytexturowac te czasteczki z pfsource). A wole to w 3dsie zrobic.

Napisano
  • Autor

Hmmm wlasnie probowalem to przez to zrobic i przy renderze w ogole czasteczek nie widac, nawet z przypisanymi texturami Hmmm.

Napisano

no nie wiem-jutro moze przesle Ci jakias scenke z materialami-u mnie jest ok

EDIT: przeslij mo swoja to ja otexturuje te czasteczki(daj tez texturke)

Napisano
  • Autor

OK już poszlo, tam też info jest. Wielkie THX za pomoc, zginal bym ;].

Napisano
find target ale operatora do powierzchni nie znam-chyba nie ma wiec moze dodatowe z turbosquida cos pomoga-zaraz zobacze

tym operatorem jest "Position Object" doczepiasz go do "Find Target"