Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

efekt zabawy z illustrate-m. Raczej gwoli pokazania efektu i ewentualnych kometarzy niz czegokolwiek innego. Nie sądze, zeby temat tego spinacza w jakis sposób rozwijał sie dalej:)) Po prostu dobrze sie bawiłem testujac tego rendera:))

Lookas

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo porządny rysunek ci wyszedł, a wiem, że trochę trzeba poustawiać żeby osiągnąć taki efekt. Jakiś czas temu też bawiłem się Illustrate! i z tego co pamiętam nie potrafiłem go zmusić do rzucania cieni. Wiesz może czy jest w ogóle taka opcja w tym rendererze?

Napisano
  • Autor

:)) Wiem, jak zrobic cienie, choc nie zawsze wychodza tak, jak bym chciał. Co prawda nie3 ma zbyt wiele tutoriali na temat illustrate-a, ale help jestst dość wyczerpujący, wiec mozna sobie poradzić:)) jeśli bede mógł, chetnie pomoge...:)

Napisano

Dzięki:) Skoro jest w helpie, to poszukam, gdy znów najdzie mnie ochota na zrobienie animki w illustrate! Pozdrawiam

Napisano

sorki za pytanko bo się nie bardzo orientuję, ale czy nie da się czasem zrobić czegoś takiego VRay Toon'em, albo z użyciem materiału Ink Paint w maxie?

Napisano
  • Autor

masz jeszcze do wyboru Brazil Toona:)) Pewnie i przy odpowiednio długim czasie kobinacji, dałoby sie coą takiego zrobic. przewagą Illustrate-a jest mnogośc dotepnych styli i całkiem pokaźne mozliwości edycji praktycznie kazdego parametru, w tym Przede wszystkim widoczności lini, ich grubości i stylu ( linie kropkowe, linie przerywane itp) Zerknij do galerii na stronie producenta. Illustrate to mocne narzedzie do wizualizacji technicznych.:))

Pozdr

Napisano

ink paint maxowy bardzo powolny jest a o ile sie orientuje to illustrate najszybszy do takich poczynań :D

Napisano

No tak... zależy co kto chce uzyskać. Ja akurat szukałem kiedyś renderera do kreskówek i zależało mi na uzyskaniu efektu ręcznego obrysu piórkiem

Napisano
  • Autor

ale fajoskie te postaci!!!! Szkoda, ze nie doczekały sie animki!!! Moze jednak podarujesz im odrobine zycia:))!!!???

A co szybkosci, zrobiłem małe porównanko:)) Pierwszy obrazek renderowany w illustrate, drugi w brazilu. Komp: Podwójny Athlon 2000MP+ i 512MB RAM.

Illustrate: 4sek, Brazil 2min 13sek. Brazil wyglada lepiej ( choć to efekt wielu testów) illustrate ustawiłem tak, zeby było mniej wiecej podobne, wiec sądze, ze jeszcze sporo moznaby z tego wyciagnąc. Wniosek: Jak dla mnie cartoonowe animki chyba jednak ładniej wyszłby w Brazilu, technikalia wole robic illustratem:)

Pozdr

Napisano
  • Autor

:))

sam zrobiłem:)) Miałem plan, coby synowi na koszulki takie przyprasowanki z Biskoto zrobic. Zeby miał niepowtarzalne:)) na razie to ćwicze na nim podstawy skinowania i animacji:P Tyle, ze nie podobaja mi sie te linie brazilowskie, wiec renderuje bez:))

Napisano

Profesjonalny model jak na moje kryteria! W sumie to też w końcu doszedłem do wniosku, że jednak bardziej mi się podobają rendery bez linii.

Postacie z niedoszłego filmiku(projekt odłożyłem, bo dopiero uczyłem się 3d i narobiłem kupę błędów). Jeżeli masz jakieś sugestie co do budowania tego typu postaci chętnie wysłucham.

Napisano

moze mi ktos wytlumaczyc gdzie zznalesc ustawienia w brazilu zeby byly takie efekty??

najlepiej kolejno co mam robic dziekuje serdecznie

Napisano
  • Autor

Wybierz materiał brazil toon, potem włacz w renderingu opcje toon, odpowiedzialna za renderowanie "kreskówek" ( choć i ez tego materiał bedzie kreskówkowy) W ustawieniach materiału aktywuj INK jeśli chcesz mieć kreskę. reszta to już kwestia treningu:))

Pozdr

Napisano
  • Autor

taaa......ja tylko kopiuje;/ Biskoto nie mejest moim dziełem. ja tylko zrobiłem model. Ale uważam, ze komiksy to kopalnia tematów:))

Napisano

W sumie ja też kopiuję, tylko że z własnych komiksów (tzn własnego autorstwa). Ale kto by tam pamiętał Milkymena i Mućkę ;)