Lookas Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 efekt zabawy z illustrate-m. Raczej gwoli pokazania efektu i ewentualnych kometarzy niz czegokolwiek innego. Nie sądze, zeby temat tego spinacza w jakis sposób rozwijał sie dalej:)) Po prostu dobrze sie bawiłem testujac tego rendera:)) Lookas
grendel Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 Bardzo porządny rysunek ci wyszedł, a wiem, że trochę trzeba poustawiać żeby osiągnąć taki efekt. Jakiś czas temu też bawiłem się Illustrate! i z tego co pamiętam nie potrafiłem go zmusić do rzucania cieni. Wiesz może czy jest w ogóle taka opcja w tym rendererze?
Lookas Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 :)) Wiem, jak zrobic cienie, choc nie zawsze wychodza tak, jak bym chciał. Co prawda nie3 ma zbyt wiele tutoriali na temat illustrate-a, ale help jestst dość wyczerpujący, wiec mozna sobie poradzić:)) jeśli bede mógł, chetnie pomoge...:)
grendel Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 Dzięki:) Skoro jest w helpie, to poszukam, gdy znów najdzie mnie ochota na zrobienie animki w illustrate! Pozdrawiam
doppelganger Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 sorki za pytanko bo się nie bardzo orientuję, ale czy nie da się czasem zrobić czegoś takiego VRay Toon'em, albo z użyciem materiału Ink Paint w maxie?
Lookas Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 masz jeszcze do wyboru Brazil Toona:)) Pewnie i przy odpowiednio długim czasie kobinacji, dałoby sie coą takiego zrobic. przewagą Illustrate-a jest mnogośc dotepnych styli i całkiem pokaźne mozliwości edycji praktycznie kazdego parametru, w tym Przede wszystkim widoczności lini, ich grubości i stylu ( linie kropkowe, linie przerywane itp) Zerknij do galerii na stronie producenta. Illustrate to mocne narzedzie do wizualizacji technicznych.:)) Pozdr
grendel Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 ...i jest jeszcze finalToon w finalRender - chyba też ma spore możliwości
polka dot Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 ink paint maxowy bardzo powolny jest a o ile sie orientuje to illustrate najszybszy do takich poczynań :D
grendel Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 No tak... zależy co kto chce uzyskać. Ja akurat szukałem kiedyś renderera do kreskówek i zależało mi na uzyskaniu efektu ręcznego obrysu piórkiem
grendel Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 a to efekt mojej zabawy. Animacji nie zrobiłem, bo straciłem zapał
Lookas Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 ale fajoskie te postaci!!!! Szkoda, ze nie doczekały sie animki!!! Moze jednak podarujesz im odrobine zycia:))!!!??? A co szybkosci, zrobiłem małe porównanko:)) Pierwszy obrazek renderowany w illustrate, drugi w brazilu. Komp: Podwójny Athlon 2000MP+ i 512MB RAM. Illustrate: 4sek, Brazil 2min 13sek. Brazil wyglada lepiej ( choć to efekt wielu testów) illustrate ustawiłem tak, zeby było mniej wiecej podobne, wiec sądze, ze jeszcze sporo moznaby z tego wyciagnąc. Wniosek: Jak dla mnie cartoonowe animki chyba jednak ładniej wyszłby w Brazilu, technikalia wole robic illustratem:) Pozdr
grendel Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 Biskoto! ("Hugo"). Sam robiłeś? Brazil rzeczywiście piękny
Lookas Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 :)) sam zrobiłem:)) Miałem plan, coby synowi na koszulki takie przyprasowanki z Biskoto zrobic. Zeby miał niepowtarzalne:)) na razie to ćwicze na nim podstawy skinowania i animacji:P Tyle, ze nie podobaja mi sie te linie brazilowskie, wiec renderuje bez:))
grendel Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 Profesjonalny model jak na moje kryteria! W sumie to też w końcu doszedłem do wniosku, że jednak bardziej mi się podobają rendery bez linii. Postacie z niedoszłego filmiku(projekt odłożyłem, bo dopiero uczyłem się 3d i narobiłem kupę błędów). Jeżeli masz jakieś sugestie co do budowania tego typu postaci chętnie wysłucham.
domel31 Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 moze mi ktos wytlumaczyc gdzie zznalesc ustawienia w brazilu zeby byly takie efekty?? najlepiej kolejno co mam robic dziekuje serdecznie
Lookas Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 Wybierz materiał brazil toon, potem włacz w renderingu opcje toon, odpowiedzialna za renderowanie "kreskówek" ( choć i ez tego materiał bedzie kreskówkowy) W ustawieniach materiału aktywuj INK jeśli chcesz mieć kreskę. reszta to już kwestia treningu:)) Pozdr
Lookas Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 taaa......ja tylko kopiuje;/ Biskoto nie mejest moim dziełem. ja tylko zrobiłem model. Ale uważam, ze komiksy to kopalnia tematów:))
grendel Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 W sumie ja też kopiuję, tylko że z własnych komiksów (tzn własnego autorstwa). Ale kto by tam pamiętał Milkymena i Mućkę ;)
Rekomendowane odpowiedzi