Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 57
  • Wyświetleń 6,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

dzieki Kris_R:) szczerze mowiac ciekaw bylem Waszych reakcji:)

jak na razie praca nad statkiem wre (od czasu do czasu), wlasnie robie takielunek (olinowanie). TO JEST SADO MASO!!!! Wiecie ile tego tam jest??!! a najgorsze sa wezly[killer] zapraszam na topica do dzialu script:

http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=4671&page=1#pid47727

moze ktos pomoze - bylbym wdzieczny...

pozdr

Napisano
  • Autor

ok. po dluuuugiej przerwie wrocilem do projektu. porobilem troche linek i pare zagli, zrobilem render w innym stylu i juz mam update\'a -> proste nie?

PS: calosc wyszla tak slodziutko (szczegolnie z tym defaultowym, maxowym jpg\'iem w tle), ze nie moglem sie pows3mac przed podpisaniem pracki :)

mam nadzieje ze mi wybaczycie...

nastepny update: za jakis rok :)

pozdrawiam

Alcor

Napisano

Szczerze mówiąc bez takielunku lepiej wyglądał. Żagle są bardzo nienaturalne. A co do węzłów to przesadzasz. Wystarczy dać w miejscu węzła małą kuleczkę i będzie dobrze. Takiego małego elementu i tak nikt nie dostrzeże. A przecież chodzi o to by ułatwiać sobie życie.

Napisano

Jezeli to ma byc realizm, to moze jest ale sztuczny, sek w tymz e te zagle sa jak z papieru , i lódka jest jak z orzeszka a woda na oceanie nigdy nie jest traka spokojna jak w kalurzy , wiec nie pasujace elemanty mozna by poprawic no nie ??

Napisano
  • Autor

co do zagli zgadzam sie calkowicie - nie mam tylko pomyslu co z nimi zrobic :( probowalem z jakims bumpem, tak zeby bylo widac, ze w zagle sa wszyte liny, ale musze nad tym jeszcze popracowac bo nie jest to takie piekne.

to raz. dwa: woda. tez sie zgadzam ze to totalny kretynizm zeby statek stal na tak spokojnej tafli pod pelnymi zaglami. dlatego renderowalem go bez zagli ale poki nie ma wystarczajaco sporo linek i takich tam to wyglada lepiej pod zaglami (jakie by one nie byly...)

a co do takielunku: juz od pewnego czasu wychodze z takiego samego zalozenia: jak nie widac to poco sie meczyc? tyle ze wtedy chcialem zrobic render z bliska...

no nic. THX za komentarze