lpshinoda Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 proszę o pilną pomoc, nie potrafię znaleźć w programie opcji alpha please help me
Gość _Kreska_ Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 z tego co pamietam to jest w color mixerze
Vorek Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 alphe możesz ustawić dla movie clipu lub graphic'a, jest w properities.
leander Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 Zaznaczasz obiekt, ctrl+F3 (properities), color:alpha lub action scriptem: wpisz na klatce mc._alpha=20, gdzie mc to instance name obiektu.
Jacuś Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 akcja gotoandplay(); powinna zalatwic sprawe
leander Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 tak tak, gotoAndPlay(); uratuje Cie z kazdej opresji
blade18 Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 ja mam ten sam problem, i zapewniam was, ze nie mam w properities takiej opcji jak color. Otwieram sobie pliczek jpg, convertuje go do grafiki, potem tworze motion twines na 10 klatek i prubuje zrobic tak jak to sie robilo we flashu5, ze zaznaczam pierwsza klatke klikam na effect i alpha biore na 0, potem ostatnia i alpha na 100. Wychodzi plynna animacja a tutaj nie ma czegos takiego :/ properitnies to mam tylko do wyboru label, (motion,shape, tip) oraz sound. A w mixerze kolorow jak zmeiniam alpha to to wogole nie dziala na dany obrazek, tak samo z gotoandplay()
Gość RyaN.pl Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 Robisz montion tween. Klikasz na klatke pierwsz i klikasz na movieclipa i wtedy pojawi Ci sie alpha na dole (tam gdzie wczesniej motion twee, shape itp). Tak samo robisz pozniej. Klikasz na ostatnia klatke i zaznaczasz movieclipa. ;)
Plastique Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 Ja sie podepne do pytania tylko z jedną rożnicą jak włączyć alpha w tardze, tzn. wiadomo bitmapa+alpha channel. Darady to zrobić? przyszpuszczam że to banał a jednak nie dokopałem się do takiej opcji :| [edit] mówie o tardze bo z tego co pamiętam tiffów flash nie supportuje
lukas_ele Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 tak tak, gotoAndPlay(); uratuje Cie z kazdej opresji ?????????????????????????????????????????????????????????? HMMMM - ZE NIBY JAK ?? HEHE POWODZENIA
Rekomendowane odpowiedzi