Hindus Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 Jest w rhino możliwośc wycentrowania danego obiektu ?? tzn dajmy na to zaznaczam okrąg i klikam w jakiś punkt i obiekt zostaje przesunięty (środek obiektu znajduje się w danym pkt ) ??
MohSETH Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 Wydaje mi sie ze do tego wystarczy komenda move--> select point move from--> move to... ale nie jestem pewien:P
Loozack Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 w przypadku okręgu będzie to Snap "center", jeżeli dobrze zrozumiałem pytanie :)
Hindus Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Napisano 16 Kwiecień 2005 chodzi mi o takie cos : na view. top zaznaczam dajmy na to kwadrat, wpisuje komende i klikam gdzies z boku (pkt a), teraz rhino ma przesunąc kwadrat tak aby jego srodek znajdował się w "pkt a"
Bzyku Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 to najpierw musisz miec srodek tego powiedzmy kwadratu czyli przekatna i mid pointa wstawiasz alo nawet nie trzeba jak kto woli potem move wskazujesz punkt centrum kwadratu i potem przesuwasz do punktu b
zipper Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 mhmm ... albo wybierasz sobie snap center i snap to grid ... wpisujesz move ... hlikasz gdzies na kwadracie kole czy czymkolwiek ... powinno sie zaznaczyc center tego obiektu ... i przesuwasz do (pt. b) ;] pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi