KamillM Napisano 17 Kwiecień 2005 Napisano 17 Kwiecień 2005 Zacząłem sobie robić lampkę biurkową, i oto efekty mojej 3-dniowej pracy 8) Planuję oczywiście wymodelować dokładnie całą lampkę (także żarówki, śrubki, itp.). W najbliższym czasie postaram się zamieścić zdjęcie prawdziwej lampki, żebyście mogli ocenić czy wygląda jak oryginał ;) Komentarze mile widziane ;)
Marvey Napisano 17 Kwiecień 2005 Napisano 17 Kwiecień 2005 jeden zgrzyt (pokazałem na rysunku) nie za ładnie to wygląda poza tym ok
KamillM Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Napisano 17 Kwiecień 2005 jeden zgrzyt (pokazałem na rysunku) nie za ładnie to wygląda poza tym ok Tzn. to jest specjalnie :D Bo to jest jakby teleskopowy wysięgnik. Jak pokażę zdjęcie to wszystko się wyjaśni ;)
Marvey Napisano 17 Kwiecień 2005 Napisano 17 Kwiecień 2005 wiem wiem ale chodzi o to że jest za bardzo wysmoothowane sorki że nie sprecyzowałem
KamillM Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Napisano 17 Kwiecień 2005 wiem wiem ale chodzi o to że jest za bardzo wysmoothowane No może i masz rację, looknę później do modelu i najwyżej poprawię :D
KamillM Napisano 18 Kwiecień 2005 Autor Napisano 18 Kwiecień 2005 No, trochę poprawiłem te 'drągi' i do dałem małe co nieco na spodzie podstawy ;)
javor Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 o kurcze ale kosmiczna lampka :P gdzie takie dziwactwa w lublinie sprzedają ?? model niezbyt ciekawy ale chyba poprawny ... jedyne co może być ciekawe w tej lampce to ładna żarówka z fotorealistycznymi materiałami :] więc czekam na tą część
KamillM Napisano 18 Kwiecień 2005 Autor Napisano 18 Kwiecień 2005 Lampka jest dość stara, i na dodatek nie pochodzi chyba z Lublina :P No, postaram się zrobić ładną żarówkę :D
JunioR Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 modeli juz lepiej wyglada. a gdzie jest wlacznik ? ;)
BigBird Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 Nie ma co ambitny jestes ze za cel wybrales sobie cos tak skomplikowanego zlozonego i zachwycajacego jak lampka :] Jedyne co mi pozostaje to zyczyc ci powodzenia !
KamillM Napisano 19 Kwiecień 2005 Autor Napisano 19 Kwiecień 2005 JunioR to lampka bez włącznika, włącza się automatycznie gdy jest ciemno ;) :joke: Włącznik zrobię później :D Na razie nie mam zbytnio czasu bo się do testów przygotowuję, ale co jakiś czas będę dawał update'y :P
KamillM Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Napisano 20 Kwiecień 2005 Malusieńki update, 'upiększyłem' teleskopy i dodałem jako taki wnętrze lampki (ta część górna), której na razie nie będe pokazywał ;) Czekam na komentarze :P
inespew Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 Mi sie tylko nie podobają miejsca które zaznaczyłem, tam chyba powinno być coś takiego zeby mozna było odchylać lampke do tyłu lub do przodu. Ogólnie badzo ładny model. Pozdrawiam ziomka z Lublina :D
KamillM Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Napisano 20 Kwiecień 2005 Mi sie tylko nie podobają miejsca które zaznaczyłem, tam chyba powinno być coś takiego zeby mozna było odchylać lampke do tyłu lub do przodu. Wiem, wiem, poprostu nie chciałem się jeszcze za to zabierać ;) Ale thx za radę ;] Pozdrawiam ziomka z Lublina :D A nawzajem pozdrawiam :D
KamillM Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Napisano 20 Kwiecień 2005 I kolejny mały udpacik ;) Zrobiłem to łączenie między teleskopami, a podstawą. Trochę nie wyszło mi tak jak bym chciał, będę to musiał poprawić, ale to później... :P
inespew Napisano 21 Kwiecień 2005 Napisano 21 Kwiecień 2005 właśnie o coś takiego mi chodziło. pozostało dorobic włącznik i kabelek i model chyba skonczony POZDRAWIAM...
KamillM Napisano 22 Kwiecień 2005 Autor Napisano 22 Kwiecień 2005 pozostało dorobic włącznik i kabelek... ...oraz szkiełko, żarówka oraz materiały i jakiś ładny render ;)
Rekomendowane odpowiedzi