Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zacząłem sobie robić lampkę biurkową, i oto efekty mojej 3-dniowej pracy 8)

Planuję oczywiście wymodelować dokładnie całą lampkę (także żarówki, śrubki, itp.).

W najbliższym czasie postaram się zamieścić zdjęcie prawdziwej lampki, żebyście mogli ocenić czy wygląda jak oryginał ;)

Komentarze mile widziane ;)

• Odpowiedzi 18
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
jeden zgrzyt (pokazałem na rysunku) nie za ładnie to wygląda poza tym ok

Tzn. to jest specjalnie :D Bo to jest jakby teleskopowy wysięgnik. Jak pokażę zdjęcie to wszystko się wyjaśni ;)

Napisano

o kurcze ale kosmiczna lampka :P gdzie takie dziwactwa w lublinie sprzedają ??

model niezbyt ciekawy ale chyba poprawny ... jedyne co może być ciekawe w tej lampce to ładna żarówka z fotorealistycznymi materiałami :] więc czekam na tą część

Napisano

Nie ma co ambitny jestes ze za cel wybrales sobie cos tak skomplikowanego zlozonego i zachwycajacego jak lampka :] Jedyne co mi pozostaje to zyczyc ci powodzenia !

Napisano

JunioR to lampka bez włącznika, włącza się automatycznie gdy jest ciemno ;) :joke:

Włącznik zrobię później :D

Na razie nie mam zbytnio czasu bo się do testów przygotowuję, ale co jakiś czas będę dawał update'y :P

Napisano

Malusieńki update, 'upiększyłem' teleskopy i dodałem jako taki wnętrze lampki (ta część górna), której na razie nie będe pokazywał ;)

Czekam na komentarze :P

Napisano

Mi sie tylko nie podobają miejsca które zaznaczyłem, tam chyba powinno być coś takiego zeby mozna było odchylać lampke do tyłu lub do przodu. Ogólnie badzo ładny model.

Pozdrawiam ziomka z Lublina :D

Napisano
Mi sie tylko nie podobają miejsca które zaznaczyłem, tam chyba powinno być coś takiego zeby mozna było odchylać lampke do tyłu lub do przodu.

Wiem, wiem, poprostu nie chciałem się jeszcze za to zabierać ;)

Ale thx za radę ;]

Pozdrawiam ziomka z Lublina :D

A nawzajem pozdrawiam :D

Napisano

I kolejny mały udpacik ;)

Zrobiłem to łączenie między teleskopami, a podstawą. Trochę nie wyszło mi tak jak bym chciał, będę to musiał poprawić, ale to później... :P