Napisano 19 Kwiecień 200519 l Witam Mam pytanko Jak dostosować oświetlenie skylight żeby włosy z shag haira były prawidłowo renderowane w brazilu? Za ewentualne odp. dzięki!
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Autor A tak wogóle to jest możlwość zastosowania oświetlenia skylight do oświetlenia włosów z shag haira?
Napisano 29 Kwiecień 200519 l z tego, co się orientuję to raczej nei bardzo one ze sobą współpracują.... ale że dawno nie korzystałem z maxa i shaga to nie pamietam dobrze ;)
Napisano 4 Maj 200519 l CZy chodzi ci o cos takiego jak tutaj prezentuje? O ile pamietam (a prace byly robione dawno temu) - to normalnie mialem w brazilu skylight ustawiony... a dodtakowo byly siwatla wlonczone ktore oswitlaly tylko wlosy...no i tam trza bylo wlaczyc funkcje w SHAGrender..jakas tam gdzie sie wybieralo jakie swiatla maja oddzialywac na wlosy, zeby ladnie sie one cieniowaly ..hehe CHYBA ZE NIIE O TAKI EFEKT CI CHODZI..ale zaprezentowac moje prace to i tak nic nie szkodzi :D
Napisano 4 Maj 200519 l sorry ale dopiero teraz zauwazylem..moze nie ma umnie oddzialywania GI na skore..ale raczej efekt GI w tym wypadku nie robil by roznicy(chyab ze ktos ma bojna czuprynke)..a poza tym jak sie robi animacje..to dodawanie GI na wlosy wydluza czas renderu 10razy..zadko jest to spotykane w animach..lepiej zrobic wlosy...a na nie nalozyc jakis obiekt niewidoczyny..ktory emituje GI i jest o wiele szybszy sposob...tak mi sie wydaje hmmm pisales az milon razy o tym... no nie wierze... to by ci chyba zajelo polowe twojego zycia