kuba333 Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Dlacze rhino jest taki niestabilny (ciągłe zwieszki, niespodziewane zamykanie sie)?
DonVito Corleone Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 uzywam rhino juz jakis czas, ale ani razu mi sie nie zawiesil ani nie zamkna
SansSerif Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 jw. moze procesor ci sie przegrzewa albo masz uszkodzony ram.
Bzyku Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 kuba333 musisz miec cos ladnie powalonego w kompie czy systemie bo rhino to chyba najstabilniejszy programik jaki znam potrafi nawet poinformowac o utracie stabilnosci z prosba o zrestartowanie systemu,kazde dlugo trwajace polecenie mozna poprostu anulowac przez ESC gdyby taki byl kazdy soft to by bylo pieknie
kuba333 Napisano 19 Kwiecień 2005 Autor Napisano 19 Kwiecień 2005 procesor raczej nie...bo już by się przegrzewał podczas renderów, pamięć na pewno nie, a sstem reinstalowałem 5 dni temu....
MohSETH Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Wiesz co ja tez uzywam Rhino a while:) i mi sie nie wiesza... o przepraszam wiesza mi sie ale tylko w tedy kiedy z rozpoczetym obiektem w scenie chce zmienic units... lub cos z wyswietlaniem OpenGL...ale tak jest ok;)
polka dot Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 popracuj troche w rhino a jak sie wysypie to sprawdz temperature procka, mi sie jeszcze ani razu nie zamkną
kuba333 Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Napisano 20 Kwiecień 2005 W sumie to teraz rhino mi sie sam nie zamyka, ale wyświetla się, że wykonał nieprawidłową operację i zostanie zamknięty. Z maxem na hi-poly nie było żadnych problemów, węc czemu ma się przegrzewać??
SansSerif Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 najwidoczniej to tylko twoj odosobniony przypadek. cos sie pewnie popsulo ;) wczesniejsze wersje faktycznie sie wieszaly ale v3 jest super stabilne. odinstaluj i zainstaluj ponownie rhino i zaaplikuj najnowszy service release.
kuba333 Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Napisano 20 Kwiecień 2005 No właśnie, ten najnowszy service pack może pomóc? P.S. Dokładniej: Gdy modeluję spline'y i chcę wybrać coś menu, które się pojawia np. po wpisaniu 'arc' to program nie reaguje i muszę go "ręcznie" zamykać. P.S. 2 Czy może się zdarzyć, że mam wadliwą wersję Rhino?
DonVito Corleone Napisano 21 Kwiecień 2005 Napisano 21 Kwiecień 2005 Co do wadliwej wersji rhino..to raczej nie, jak masz darmowa wersje, albo kupiles to napewno nie jest ona wadliwa (wszyscy sciagaja to samo, z tego samego servera). Chyba ze masz jakas zCrackowana, to w tedy moze sie psuc (moze zly crack albo cos). Co do sevice packa to nie wiem, mozesz sprobowac, ja go nie instalowalem i wszystko dziala...
kuba333 Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Napisano 21 Kwiecień 2005 Problem już chyba rozwiązałem, przeinstalowałem i sie nie wiesza!Yeee..ha!
Rekomendowane odpowiedzi