Napisano 21 Kwiecień 200520 l Jak zrobić zeby te włoski wyleciały :-) no wiecie o co chodzi ... http://mr2k.3dvf.net/graph/tutorials/shag_hair/cheveux00.jpg
Napisano 21 Kwiecień 200520 l 1 możliwośc - może użyj mapy jakieś?? jeszcze zalerzy czym robisz 2 możliwość - nie rozumiem Cie
Napisano 21 Kwiecień 200520 l Autor robie to w maxie 6 i kiedys zrobiłem sphere juz nie pamietam czy sphere czy Geosphere noi sie bawiłem w zakładce modify i cos wybrałem ze takie włsoki sie pojawiły.... ale zapomniałem jak ja to robiłem
Napisano 21 Kwiecień 200520 l co to znaczy wyleciały :O Także wskazówka że to jest w panelu Modify zapewne nie zdaje się zbyt pomocna w rozwiązaniu problemu, szczególnie że nie wiadomo czym TO coś jest i właściwie w czym sprawia problem.
Napisano 21 Kwiecień 200520 l To co teraz piszę, wydaje mi się nieco zabawne, ale co tam... Chodzi o takie "włoski"??
Napisano 21 Kwiecień 200520 l o takie jak w moim załączniku?? heh. a myślałem, że to będzie nudny wieczór ;) ale wyjaśniając. skonwertuj jakikolwiek obiekt do editable mesh, przejdź do selekcji poly, zaznacz wszystkie polygony i zaznacz checkbox'a, który wsadziłem na moim screen'ie w ramkę. To jest pokazanie tzw 'normalnych' polygonów. Efekt ten jest widoczny tylko w viewporcie i nie ma wpływu na rendering. A jeśli to jednak chodzi o twój załącznik, to jest to efekt plugin'a