Napisano 19 Maj 200321 l Autor PS: - to moja pierwsza bryka w 3ds - aa zresztą wogóle pierwsza praca którą pokazałem - ucze sie dopiero 6 miechów wiec prosze o konkretne porady ikrytyke
Napisano 19 Maj 200321 l heh...jak dla mnie wypas...ale delikatnie moglbys poprawic przod...bo nie jest oplywowy... a to jest Wip Pabla...porowna sobie http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=3998 pozdro...
Napisano 19 Maj 200321 l Czy jest to M5 czy M3 czy też Z3 - to niejest problem - jesli bedzie trzeba - oczywiście zmienie - chciałem napisać jakiś model - ptzysło mi wtedy na myśl M5 - dlatego tak pisze - ale zamin skończe model napewno dokładnie sprawdze. Model w wiekszości był wykonany z pamięci - podstawą był Z3. Natomiast M5 to tylko mój wymysł
Napisano 19 Maj 200321 l Autor OK: już jestem zalogowany tak jak należy,. Jeśli chodzi o model - zmienie napewno. Dzieki - to jest Z3.
Napisano 19 Maj 200321 l noo..pieknie Ci wyszedl jak na pierwsy model :))) tylko moglbys wprowadzic male poprawki...tzn: - przod jest za kwadratowy..zaookraglij go bardziej - skroc szybe bo jest za dluga - popracuj nad lakierem - jw tyle ze swiatla pozdr:)[piwo]
Napisano 19 Maj 200321 l Sam model wygląda poprawnie, jednak lakier jest wprost koszmarny... BTW - jakiego renderera użyłeś, bo coś mi się wydaje że brakuje GI...
Napisano 19 Maj 200321 l Autor PS: możesz mi podać przykład dobrze wyglądającego lakieu - np z galerii - byłbym wdzięczny THX!
Napisano 19 Maj 200321 l powiem ze od razu rzuca mi sie w oczy ten wszechobecny raytrace :) nie za duzo go troszke, za bardzo sie to wszystko blyszczy i odbija, model nawet calkiem spoko, ale listwa podprogowa jest chyba innego koloru od reszty albo mi ie zdaje. Dziwne rzeczy tez dzieja sie przed przednim nadkolem na wysokosci zdezaka, i radzilbym wytlumic moze troche tlo aby wydobyc sam model samochodu, bo lekko niknie ...
Napisano 19 Maj 200321 l Jak na pierwszy model to bardzo dobrze. Tak jak wszyscy uważam, że lakier do poprawki. I zmniejszył bym odbicia podłoża i lakieru + troche bardziej stonował otoczenie, żeby samochód bardziej się wybijał.
Napisano 19 Maj 200321 l Taa, jak na pierwszą pracke to całkiem całkiem, zważywszy na to że to scanline render chyba bo jakos tak wygląda.. no przód mi się też rzucił w oczy i odbicia troche mnie zdezorientowały, tj. za duże są. Może spróbój z GI... narazie tyle bo te zmiany powinny dużo dać [piwo]
Napisano 19 Maj 200321 l Autor Dzieki wszystkim za porady. w nastepnym renderingu poprawie: 1: Lakier (może shellac ??) 2. Napewno tło bedzie przytonowane - jest w pierwszej chwili bardziej widoczne jak sama bryka 3. Przede wszystkim zmienie logo na ścianie - z \"M5\" na \"Z3\" 4. Migacz przedni naweno nadaje sie do zmiany - swiatła tez za bardzo błyszczą PS Jak radzicie zrobić karoserie, czym renderować - może final render, Co do lakieru to odbicia za bardzo sie rozmyają - robią się z nich play - chyba o to chodziło :-) jeszcze raz Dzieki wielkie i zapraszam za dwa dni - bedzie poprawka :-)
Napisano 19 Maj 200321 l W czym renderować? W czymkolwiek byle nie w \"standardowym\" renderku maxa ;] Brazil, V-Ray, Final Render - do wyboru do koloru, V-Ray i Brazil maja swoje bezpłatne wersje (nie wiem jak to wyglada w przypadku FR) do uzytku niekomercyjnego / testów (właśnie widzę ze bezpłatny Braizl został czasowo zdjęty ze strony).
Napisano 21 Maj 200321 l A mi tam nie przeszkadza ze ma \"zbyt kanciasty przód\" jak to inni piszą. Jak na pierwszą pracę - bomba.[wow]
Napisano 21 Maj 200321 l Krzysztof Kucharz....jestes jakos spokrewniony z Tomaszem Kucharzem?:]:]:D:D pozdr[lol]
Napisano 21 Maj 200321 l Autor Tak - to mój wstrętny bracholek - dzieki niemu teraz siedze minimum 4 godziny od połowy roku przy maxie - i jest coraz gorzej - DZIEKI WSZYSTKIM ZA DOTYCHCZASOWE POSTY NARAZIE SIEDZE NAD BRAZILEM, ŁADUJE W SIEBIE TUTORIALE I UCZE SIE PILNIE (ZNAM GO OD WCZORAJ) JAK BEDE UMIAŁ UŻYĆ GO DO TEJ SCENKI TO OBIECUJE UPDATE. POZDRAWIAM - NARKA