jckob Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 Jak zrobic pare unoszacom sie lub dym.....tylko niechodzi mi o Spray....bo to wydobywa sie z jednego punktu.......a mi chodzi o pare w np pokoju ktora sie unosi.....prosze o pomoc....moze jakies tutki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 AfterBurn. idealnie symuluje parę, dym, ogień itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 tweety napisz cos wiecej gdzie to znalesc co to plugin?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 google.pl -;) ewentualnie Aura od ChaosGroup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacob B Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 taak to plugin :P i to bardzo kosztowny, no ale zawsze jest net ;) no a pare mozna szybko zrobic zwyklym Fogiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 AB służy do zobrazowania cząsteczek. A tobie chodzi też o symulacje. Zamiast Spraya możesz użyć ParticleArray np. Dodać trochę wiatru z turbulencjami, Dump i grawitacje. Ale to będzie tylko trochę przypominać prawdziwy dym. Najlepiej (najbliżej prawdy) zastosować program Realflow. Pełna fizyka płynów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Afterburn jest dobry , tyle że kosztowny. Mam demko AB niby cool, że bez ograniczeń czasowych i wogóle full opcji, jednak nie można zapisywać jego ustawień(AAARRRGGGHHH) Troche jest to irytujące, kiedy mam już prawie gotową symulację i coś się zrąbie (komp sie powiesi albo prąd wyłączą) i wtedy jest wielka qpa :(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi