Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam serdecznie,

liczę na zwykłą ludzką życzliwość: poszukuję tekstury torów kolejowych (szyny, podkłady i podtorze) w necie nie mogę sie jakoś dogrzebać do przyzwoitych darmowych przykładów.

w ramach dyplomu projektuję dworzec, i stąd problem...

pozdrawiam i dzięki za ewentualną pomoc,

kuba

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

p.s jetem w szokle , jak wroce do domciui to tez Ci moge conieco zapodac.

poza tym> co do przedmowcy :) > dla mnie textura to zdjecie zrobione pod katem 90* > perspektywa sie nie nadaje!

Napisano

witam!

szukałem na angielskich przez hasło : rail road texture i nawet znalazłem jedna genialna http://www.turbosquid.com/FullPreview/Index.cfm/ID/236159, ale za kasę, a aż tyle desperacji we mnie nie ma. jeszcze.

jeśle chodzi o to czym jest tekstura, to oczywiście, obrazek powierzchni pod katem 90 stopni, aby wyeliminować zbędne zbiegi perspektywiczne.

liczę na pomoc, jak wrócisz do domu;-)

heja!

ps; ten dworzec mnie wykańcza... wiecie , że szyna w profilu składa sie z główki, stopki i szyjki...?

Napisano

kurt jako wysokowykwalifikowany specjalista z wieloletnim doswiadczeniem powinienes wiedziec ze tekstury robi sie samemu. albo urzadzasz sesje zdjeciowa albo malujesz je samemu z tego co znajdzie sie w sieci. czas ktory marnujesz na zawracanie ludziom d z powodzeniem mozna wykozystac na zrobienie idealnych wlasnych seamlessowych map na podstawie zdjec pod katem innym niz 90 :]