Napisano 28 Kwiecień 200519 l Witam Mam problem z wyswietlaniem vraymtl i vraymtlwrapper wyswietla mi sie czarna kula, oczywiscie mam wl vraya w render scene. Prosze o pomoc z gory dziekuje
Napisano 29 Kwiecień 200519 l W opcjach material editor masz ustawienia, juz dokladnie nie pamietam ale biedziesz maił do zaznaczenia Vray render i podstawowy max`a, zaznaczasz Vray render ( czy cos takiego) i bedą juz wyswietlane.
Napisano 3 Maj 200519 l Autor Własnie o to chodzi że mam wybrane w okienku render scene vray'a. Boje sie ze to jest wina mojego systemu
Napisano 4 Maj 200519 l heh poprostu jak wzucasz mape diffuse lub cos zniam robisz to poprostu zaznacz aby pokazywal texture w wievporcie taki (to jest jak masz edytor map to pod obrazkami materialow taki szescian z szachownica ) i juz powinienes cos widziec.
Napisano 4 Maj 200519 l w FAQ też chyba o tym pisze. nie system tylko niewiedza jest winna. Ustawienie render scene to coś innego niż ME (material editor). Trzeba w ME ustawić w opcjach co ma renderować kulki. Standardowo jest na stałe włączony scanline.
Napisano 4 Maj 200519 l Autor Faktycznie macie calkowita racje, dziekuje bardzo i przepraszam za ma niewiedze :)
Napisano 19 Listopad 200519 l ja dopiero zaczynam swoja przygode z v-ray jak zmienic, zeby material editor pracowal na v-rayu? (jestem niepocieszony, gdyz po przestawieniu rendera na v-ray nie wychodzi wogole refractior - thin wall refraction)
Napisano 19 Listopad 200519 l http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/ thin wall nie działa z vrayem. A pierwsze pytanie jest w pewnym sensie obraźliwe.
Napisano 20 Listopad 200519 l zle sie wyrazilem, przepraszam gdzie dokladnie ustawic ME? ja przeszukalem kazda opcje w oknie dialogowym ME nie znalazlem opcji pozwalajacej na ustawienie v-raya chyba, ze chodzi o to, aby ustawic w oknie Render>Assign Render opcje Material Editor? (ja to zrobilem) nie wiem tez w jaki sposob stworzyc vraymaterial - w helpie jest tylko opisane, ze cos takiego jest, a nie jak cos takiego ustawic w ME
Napisano 20 Listopad 200519 l jak każdy inny materiał. Jeżeli masz ustawionego vraya (w wersji 7 jest ustawianie rendera dla ME i ogólnego wspólnie) to powinny być materiały vraya dostępne. Standardowo jest włączone aby pokazywać materiały tylko kompatybilne. dlatego nie widać w scanline materiałów mentala (a są na pewno). Czyli ta kuleczka w ME pierwsza z lewej strony i z listy vraymaterial. Nie wiem jak jest w darmowych wersjach vraya.
Napisano 22 Listopad 200519 l no nic, dzieki ja mam wersje 6 oraz darmowego v-raya, twoja rada przyda mi sie w przyszlosci :)