Skocz do zawartości

FILTR ?? jak wykonac ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

nie. gdzies mialem gotowca do 3d maxa i po wyrenderowaniu sceny tez sie "pokazała" taka fajna mgiełka/filtra. Jednak w secenie tej bylo tyle opcji ze niewiedzialem ktora to :/

Napisano

filtr? bardzo prosta sprawa; bierzesz cewkę równolegle z rezystorem; dla 3 decybelowego nachylenia wyznaczasz częstotliwość graniczną i wiesz już jak ci filtruje; oczywiście bardziej selektywne pasmo przepuszczania wymaga filtrów wyższego rzędu :/

co do obrazka to nie zabadzo wiem o jaki efekt ci chodzi ... glow? blur?

Napisano

o jaki efekt mi chodiz ? ta swiecaca mgielka ktora panuje na obrazku :-), jest w niej chyba troche fog,blur i czegos jeszcze ale nie rozgryzlem jak ja stworzyc aby dala TAKI efekt lub podobny

Napisano
filtr? bardzo prosta sprawa; bierzesz cewkę równolegle z rezystorem; dla 3 decybelowego nachylenia wyznaczasz częstotliwość graniczną i wiesz już jak ci filtruje; oczywiście bardziej selektywne pasmo przepuszczania wymaga filtrów wyższego rzędu :/

po co to ?

Jeśli chodzi o efekt który chcesz uzyskać to na 100% jest to zwykłe zmiękczenie do uzyskania np. w photoshopie i absolutnie nie widze sensu robienia tego w maxie