Posted May 1, 200519 yr czy zna ktoś jakiś soft którym mógł bym podkręcić wentylator na procku?? bo strasznie mi sie grzeje, mam odkręconą boczną płyte z obudowy, procek nie potkrecany a temp. wynosi 50C średnio
May 1, 200519 yr nie lepiej kupic jakis wiekszy lepszy i wydajniejszy radiator i wentyator zamiast wydziwiac z podkrecaniem wentyla? moze radiator tez softem podkrecisz :P
May 1, 200519 yr Author ale niemam kasy, a procka kupiłem w wersji box czyli wentylator powinien sie kręcić tak szybko żeby procek miał temp.ok. 38C mój procek to niestety celeron 2ghz
May 1, 200519 yr chłodzenie softem z tego co mi wiadomo nie polega na podkręcaniu wentylatora. tylko na przekazywaniu do procesora poleceń, które nie powodują obliczeń tylko tzw puste przebiegi. Czyli najogólniej zwolnienie pracy komputera :D (przynajmniej przy maxie powinno być zauważalne zwolninie)
May 1, 200519 yr Author a o podkręcaniu wiatraczka to czytałem gdzieś na jakiejś stronce tylko niepamiętam gdzie
May 1, 200519 yr Author chodzi mi o taki soft http://www.gigabyte.pl/MotherBoard/FileList/NewTech/Tech_20041125_PX_ET5.htm tylko że do płyty g epoks