Napisano 6 Maj 200519 l Witam! Dalej ostro walcze z Photoshop'em! :) Dzieki wam sie juz sporo dowiedzialem i chcialbym wam podziekowac ale to jeszcze nie koneic! :D Ostatnio wpadlem na taki problem: chcialem przesunac kilka obiektow na raz, probowalem z ctrl, z shift'em ale nic! bo albo mi jakas nowa maska wyskakiwala ale cos innego. Wiec jak przesunac kilka obniektow na raz? Z gory dzieki za podpowiedzi!
Napisano 6 Maj 200519 l jeżeli są na osobynch warstwach to z tego co wiem to dopiero w cs2 będzie można. Jeżeli jestem w błędzie to sam się chętnie dowiem :)
Napisano 6 Maj 200519 l Hmm.. z tego co pamietam Shift dziala ... Zaznaczasz jedna warstwe, trzymasz Shift a nastepnie wybierasz prawym kolejna warstwe i przesuwasz w ten sposob dwie. Inny sposob to stworzenie sobie Grup z warstawami co pozniej moze ulatwic prace i prawce z calym projektem.
Napisano 6 Maj 200519 l W zakladce Layers, obok ikonki oka masz wolne pole. Klikasz w to pole i pojawia sie spinacz. Laczac w ten sposob warstwy mozesz transformowac je jak jedna. Innym sposobem na to samo jest to co napisal Adek - klikasz z Ctrl+Shift na kolejnych obiektach.
Napisano 6 Maj 200519 l Autor Dzieki chlopoki za pomoc. :) Myk ze spinaczami okazal sie najlepszy pozostale jakos mi nie chcialy dzialac.