Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej

Jak daje na Animation/Make preview i tam np. daje CREATE lub chce zmienic codec...

Wyskakuje mi takiec cos: "An error has accurred and the aplication will no close. Do you want to attempt to save a copy of the current scene?"

Co moze byc przyczyna ??

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no z takimi uguami to jest zawsze najgorzej , bo może winna windowsa, innej aplikacji, kodeka , sterowników , ogólnie cała masa i nie sposób powiedzieć co to...spróbuj może przeinstalować maxa , albo wymienić na inną wersje

Napisano

no spróbuj w ten spoób, jak ci tam pójdzie preview to będziesz wiedział że prawdopodobnie to wina maxa a nie np scenki ;)

Napisano
  • Autor

uzywam codecow: XP_Codec_Pack_1.2.1 , ffdshow-20050312 i AC3filter.

A co to jest ME ?? napisz pelna nazwe bo nie lapie jescze wszystkiego

Napisano

To tylko strzał, ale może...

Sam nigdy z tym nie miałem problemów, ale wiem, że render do avi był swego czasu problemem i jest na to łata do ściągnięcia, m.in. tutaj o tym była mowa: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=15248. Nie wiem czy ten problem dotyczy także preview.

EDIT..

teraz zauważyłem, że to max7 a w nim już chyba tego problemu nie ma, więc mój strzał to pudło ;)

Napisano

ale na pewno chodzi o make preview (przycisk z kliszą filmową) bo jak tak to jest jeszcze jedna możliwość. Spróbuj wyrenderować do avi kawałek animacji. tylko kilka klatek i zobacz czy się uda jak się uda to na prawdę nie mam pojęcia. Pozostaje tylko reinstalacja sytemu.

Napisano

W ustawieniach renderowania zakładka common (wersja max7) range ustawiasz od 0 do 5 klatki (zakładam, że nie grzebałeś w ustawieniach czasu i nadal jednostką miary są klatki (frames)) w render output włączasz save file wciskasz przycisk file wpisujesz nazwę pliku i wybierasz rozszeżenie na avi. Ewentualnie możesz wyrenderować do jpg (czy innej bitmap) i potem złożyć w jakimś programie.