matrox Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 Witam, oddaję wam pod ocenę moją kolejną prackę. To moje pierwsze udane (w/g mnie :P) wnętrze. Zdaję sobię sprawę z błędów w tej scence (nie będę wymieniał, od tego jesteście Wy), ale nie mam cierpliwości kolejny raz tego renderować, bo trwało to około 4h dla GI + około 9h sam rendering ;( (rozłożony na 2 razy). Najwidoczniej napakowałem za dużo świateł :P no i procesor... duron 1G, bo mój stary athlon 2k się "zużył". Renderek zrobiony w vrayu. Użyłem 5 świateł vray'owskich, jedno bardzo słabe na całym suficie i 4 na zewnątrz + 1 IES Sun. Stopień trudności wykonania użytych modeli jak widać nie należy do wysokich, ale od czegoś trzeba zacząć ;) Ze względu na czas renderingu jest na razie tylko jedno ujęcie. Większy obraz: http://mxsoft.xt.pl/gallery/13.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzik Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 podobuje mnie sie... troszke kanciaste "rogi" stolu, ale mozemy udawac, ze tak ma byc :) co ja gadama udawac? :D tam ma byc. ale kącik kinomana nie powienein byc ciemny, wypelniony dymem papierosowym i walajacymi sie butelkami po wpie, starym popcornem :) podsumowujac NAJS :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 O bardzo miły, dobry render. Nie pasują mi te strasznie masywne nogi stolkia oraz... podłoga. Możesz zazucić renderem od strony okna tak by cały koncik było widac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrox Napisano 8 Maj 2005 Autor Share Napisano 8 Maj 2005 Postaram się wrzucić możliwie najwięcej ujęć, problem tylko w czasie renderowania. Jeśli nie uda mi się tego wyrenderować u kumpla na lepszym sprzęcie, to zrobie coś w mniejszej rozdziałce żeby tylko ukazać to w całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 Bardzo fajny render. Troche skromne wnętrze ale dobrze zrobione. Nie wiem czy telewizor nie powinien mocniej świecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrox Napisano 9 Maj 2005 Autor Share Napisano 9 Maj 2005 Zrobiłem szybki render z dość kiepskimi ustawieniami (2h renderingu :/), żeby tylko pokazać coś więcej. http://mxsoft.xt.pl/gallery/test/kinomaniak_test_1.jpg Wyszło z deka za jasno ;) Wnętrze bardzo ubogie, z tąd też pierwszy render nie ukazywał zbyt wiele :P Zależało mi po prostu żeby szybko coś z tego wyszło. W niedalekiej przyszłości planuję urozmaicić "kącik". Pozdrawiam! i thx za opinie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 Ja bym zrobil jakies zaslony / zaluzje , przeciez tak sie nie da ogladac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marunioms Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 Całkiem niezły renderek. Co do pomieszczenia to pasowałoby je czymś wypełnić, bo akustyka byłaby fatalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 przydały by się kable :] troche pusto ale ciepło... 4+/6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 spoko ale: - jezeli to kacik kimomaniaka to przydalyby sie głośniki za kanapą - kabli wogole nie widac - troszke pusto, przydały by sie jakies kwiatki, kaloryferki, puleczka na filmiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzik Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 kable... kable... zyjemy w epoce wireless'u :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 No tak - za pusto idzie się zgubić;) Przydało by się z tego 5.1 zrobić ale już niestety po ptokach chyba że wsadzisz to do wipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi