matrox Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 Witam, oddaję wam pod ocenę moją kolejną prackę. To moje pierwsze udane (w/g mnie :P) wnętrze. Zdaję sobię sprawę z błędów w tej scence (nie będę wymieniał, od tego jesteście Wy), ale nie mam cierpliwości kolejny raz tego renderować, bo trwało to około 4h dla GI + około 9h sam rendering ;( (rozłożony na 2 razy). Najwidoczniej napakowałem za dużo świateł :P no i procesor... duron 1G, bo mój stary athlon 2k się "zużył". Renderek zrobiony w vrayu. Użyłem 5 świateł vray'owskich, jedno bardzo słabe na całym suficie i 4 na zewnątrz + 1 IES Sun. Stopień trudności wykonania użytych modeli jak widać nie należy do wysokich, ale od czegoś trzeba zacząć ;) Ze względu na czas renderingu jest na razie tylko jedno ujęcie. Większy obraz: http://mxsoft.xt.pl/gallery/13.jpg
tadzik Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 podobuje mnie sie... troszke kanciaste "rogi" stolu, ale mozemy udawac, ze tak ma byc :) co ja gadama udawac? :D tam ma byc. ale kącik kinomana nie powienein byc ciemny, wypelniony dymem papierosowym i walajacymi sie butelkami po wpie, starym popcornem :) podsumowujac NAJS :D
AGmakonts Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 O bardzo miły, dobry render. Nie pasują mi te strasznie masywne nogi stolkia oraz... podłoga. Możesz zazucić renderem od strony okna tak by cały koncik było widac??
matrox Napisano 8 Maj 2005 Autor Napisano 8 Maj 2005 Postaram się wrzucić możliwie najwięcej ujęć, problem tylko w czasie renderowania. Jeśli nie uda mi się tego wyrenderować u kumpla na lepszym sprzęcie, to zrobie coś w mniejszej rozdziałce żeby tylko ukazać to w całości.
siwy Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 Bardzo fajny render. Troche skromne wnętrze ale dobrze zrobione. Nie wiem czy telewizor nie powinien mocniej świecić
matrox Napisano 9 Maj 2005 Autor Napisano 9 Maj 2005 Zrobiłem szybki render z dość kiepskimi ustawieniami (2h renderingu :/), żeby tylko pokazać coś więcej. http://mxsoft.xt.pl/gallery/test/kinomaniak_test_1.jpg Wyszło z deka za jasno ;) Wnętrze bardzo ubogie, z tąd też pierwszy render nie ukazywał zbyt wiele :P Zależało mi po prostu żeby szybko coś z tego wyszło. W niedalekiej przyszłości planuję urozmaicić "kącik". Pozdrawiam! i thx za opinie :)
Baton Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 Ja bym zrobil jakies zaslony / zaluzje , przeciez tak sie nie da ogladac :)
marunioms Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 Całkiem niezły renderek. Co do pomieszczenia to pasowałoby je czymś wypełnić, bo akustyka byłaby fatalna.
chveti Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 przydały by się kable :] troche pusto ale ciepło... 4+/6
JunioR Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 spoko ale: - jezeli to kacik kimomaniaka to przydalyby sie głośniki za kanapą - kabli wogole nie widac - troszke pusto, przydały by sie jakies kwiatki, kaloryferki, puleczka na filmiki.
AGmakonts Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 No tak - za pusto idzie się zgubić;) Przydało by się z tego 5.1 zrobić ale już niestety po ptokach chyba że wsadzisz to do wipa
Rekomendowane odpowiedzi