MagicMarcus Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 Witam! Szukałem ale nie znalazłem. Jak zrobić teksturę, w której jakiś kolor (powiedzmy czarny) będzie całkowicie przeźroczysty a reszta kolorów będzie normalnie widoczna?? Chodzi mi dokładnie o to, że jak nałożę taką teksturę na Plane to Plane będzie przeźroczyste w tym miejscu gdzie na teksturze jest kolor czarny. Z góry dziękuję MM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 musisz wrzucić tą teksturę do slotu opacity w materiale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagicMarcus Napisano 9 Maj 2005 Autor Share Napisano 9 Maj 2005 a nie będzie wtedy cała tekstura przeźroczysta?? Ja potrzebuję tak jak pisałem wcześniej uzyskać tylko przeźroczystość jednego koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 przezroczysty jest czarny , biały jest widoczny ....wiec szary bedzie 50% przezroczysty...sporządź taką mapę i wrzuć do opacity. W ustawieniach materiału w MAPS jest też regulowanie opacity od 0-100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 bedzie, nie bedzie.. sprawdz sobie to bedziesz wiedzial czy bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagicMarcus Napisano 11 Maj 2005 Autor Share Napisano 11 Maj 2005 Jest dokładnie tak jak napisaliście. Czarno biała mapa wstawiona do opacity i jest git. Efekt można zobaczyć tu Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi