max-u Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 witam, jako ze to moj pierwszy post na forum - tyle formalnosci. pierwsza praca w 3d i vray, mam klopot z kafelkami bo kazdy odbija osobno scene / a tak w rzeczywistosci nie jest / - mozna temu jakos zaradzic?
polka dot Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 witamy na forum :) co do kafelek to zdejmij z nich meshsmooth i juz beda odbijac normalnie
Hindus Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 witamy ;) co do pracki to wydaje mi się że krawędzie na rogach szafeczki są za ostre, no i to odbicie ;) reszta dobra. pozdro
Leru Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 max-u -> zmień temat na zgodny z regulaminem i zapoznaj się z nim http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43
legolas Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 Nie musisz robić co teraz napisze, ale mi osobiście wydaje się,że na tych kafelkach odbicie są deczko za duże, ja bym dał takiego niewielkiego refleksu jeszcze na mapie noise'u w bumpie, ale mówie to tylko taka osobista propozycja
max-u Napisano 14 Maj 2005 Autor Napisano 14 Maj 2005 kome: dzieki za pomoc chveti: emm.. tak zlewik z evermotoion z dzialu free -chyba nic zlego legolas: masz racje, odbicia na kafelkach jak "psu jajca". w drugiej wersji wyszly za bardzo plastikowo - popracuje jeszcze nad tym.tylko czas renderingu mnie niepokoi.
Rekomendowane odpowiedzi