Napisano 13 Maj 200519 l witam, jako ze to moj pierwszy post na forum - tyle formalnosci. pierwsza praca w 3d i vray, mam klopot z kafelkami bo kazdy odbija osobno scene / a tak w rzeczywistosci nie jest / - mozna temu jakos zaradzic?
Napisano 13 Maj 200519 l witamy na forum :) co do kafelek to zdejmij z nich meshsmooth i juz beda odbijac normalnie
Napisano 13 Maj 200519 l witamy ;) co do pracki to wydaje mi się że krawędzie na rogach szafeczki są za ostre, no i to odbicie ;) reszta dobra. pozdro
Napisano 13 Maj 200519 l max-u -> zmień temat na zgodny z regulaminem i zapoznaj się z nim http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43
Napisano 13 Maj 200519 l Nie musisz robić co teraz napisze, ale mi osobiście wydaje się,że na tych kafelkach odbicie są deczko za duże, ja bym dał takiego niewielkiego refleksu jeszcze na mapie noise'u w bumpie, ale mówie to tylko taka osobista propozycja
Napisano 14 Maj 200519 l Autor kome: dzieki za pomoc chveti: emm.. tak zlewik z evermotoion z dzialu free -chyba nic zlego legolas: masz racje, odbicia na kafelkach jak "psu jajca". w drugiej wersji wyszly za bardzo plastikowo - popracuje jeszcze nad tym.tylko czas renderingu mnie niepokoi.