gruber007 Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 Witam... Ostatnio kombinuje z animacja membrany:/ Z ruchem niema problemu... Macie jakis pomysl na zrobienie tej "gumy" (fot) ?? Prubuje reactorem ale nie wychodzi... :(
sbx Napisano 14 Maj 2005 Napisano 14 Maj 2005 morpher - maxymalne i minimalne wychylenie, a pozniej rozlozenie w czasie
gruber007 Napisano 14 Maj 2005 Autor Napisano 14 Maj 2005 nigdy nie pracowalem z morpherem, nie mam pojecia jak dziala:( Ma ktos jakis tutek?
Shogun 3D Napisano 14 Maj 2005 Napisano 14 Maj 2005 Ja mam porządny opis w książce. mogę zrobić skan i Ci wysłać, tylko podaj maila. :)
sbx Napisano 15 Maj 2005 Napisano 15 Maj 2005 w zakaczniku przyklad - nie jestem pewnien czy po otwarciu przykladu sciezka do pliku dzwiekowego dla kontrolera bedzie poprawna jesli nie, to recznie bedziesz musial ja wskazac wchodzac przez trakview-> ....morpher/properties/choose sound (a pozniej play anim) pozdrawiam Sebastian
gruber007 Napisano 15 Maj 2005 Autor Napisano 15 Maj 2005 Prubuje to odtworzyc i mi nie wychodzi:( ... napiszesz krótko jak to zrobiles?
Shogun 3D Napisano 15 Maj 2005 Napisano 15 Maj 2005 Wielkie dzieki za tutka, nawet nie wiesz, jaka mi frajdę zrobiłeś. Dziięki temu tutkowi mógłbym w ogóle nie zakładać topicu. :)
sbx Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 gruber007: prosze: 1. robisz cel dla morphera o maxymalnym wychyleniu membrany (zakladam ze orginalny obiekt ma minimalne wychylenie membrany) 1.1 cel dla morphera robisz np. kopiujac orginalna membrane i ukladasz jej siatke tak by tworzyla maxymale wybrzuszenie 2. dodajesz ten cel do morhera ktory przypisujesz do "orginalnej" membrany tej na ktorej bedziesz pracowal 3. wchodzisz przez "track view" do "orginalnej" membrany znajdujesz tam modyfikator morpher a w nim cel ktory wczesciej dodales 4. klikasz na tym "celu" RMB i wybierasz "Assign Controller" -> "AudioFloat" 5. wprowadzasz ustawienia dla "Audio Controlera" i to juz wszystko :) shohunn: jesli to do mnie, to ciesze sie, prosze uprzejmie :)
gruber007 Napisano 16 Maj 2005 Autor Napisano 16 Maj 2005 sbx : to chyba do mnie wyslalem mu na maila video tutoriala o tych faldach skurnych:) Twuj pliczek jest super...Za cholere nie zrobil bym tego bez ciebie:P Wielkie dzieki!! shogunn : spoko:) szkoda ze wczesniej sobie o nim nie przypomnialem jak czytalem twoj temat :/
Shogun 3D Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 Sbx, Tobie też dziekuję, zaoszczędziłeś mi duuużo pracy związanej z eksperymentowaniem nie tam, gdzie trzeba. :)
Rekomendowane odpowiedzi