Napisano 15 Maj 200520 l Witam. Po 3 miesiącach nauki modelowania i wogóle podstaw 3d postanowiłem zrobić coś co będzie czymś ciekawym i ładnym ;) Jest to Młokos. Ma wiele bladów wynikających z mojej nie wiedzy :/ , trzeba dodać jeszcze zmarszczki i którymi mam problemy i jakiś kolczyk może. Napiszcie co byście zmienili i poprawili tak żeby było fajowo :) ( aha jakbyście mogli to podpowiedzcie może gdzie i jak duże te zmarszczki walnąć ).
Napisano 15 Maj 200520 l niby sam robiłem kiedyś twarz ale żeby coś poradzić to zawsze mam z tym kłopot... Powiem tylko tyle: ogólne wrażenie – bardzo dobre Coś mi kąciki ust nie pasują Zmarszczki – myślę że to bardzo dobry pomysł ale gdzie to nie wiem :D Nie znam wiele sposobów na zmarszczki (właściwie znam tylko 2 – ręczne modelowanie lub displace...) co do displace - na odpowiednio zagęszczoną siatkę możesz puścić displace zmarszczek, będziesz mógł sobie poprzymierzać szybko gdzie co pasuje... pozdro
Napisano 15 Maj 200520 l ładny model jak na 3 miechy doświadczenia, raczej zero elementów do poprawy, trochę zbyt malutkie ząbki pozdro
Napisano 15 Maj 200520 l co do displace (jesli to scanline), to siatki nie trzeba zageszczac, wystarczy dac disp approx modifier i displace map w materiale. zmarszczki bym dala miedzy oczy (tak jakby marszczyl czolo). niezle tempo nauki. po trzech miesiacach to ja kulki na cylindrach ukladalam.