Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam pytanko:

wlasnie robilem w photoshopie, korzystalem ze skrotow klawiszowych i nagle mi sie zepsulo: niby mam napisane narzedzie zoom in i obok skrot ale skrot ten nie dziala:(

czy ktos wie gdzie mozna w photoshopie 7.0 ustawiac skroty klawiszowe?

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja osobiście nie wiem...wykaz wszystkich shortcutów jest w PS\'oskim helpie...ale o jego edytowaniu nie słyshałem...pozdro...

Napisano

a zobacz czy układ klawiatury nie zmienił Ci sie na polski, o edytowanieu skrotow nie slyszalem ale z tego co wiem to sa narzucone przez prodcenta i raczej nie da sie ich zmienic

Napisano
  • Autor

THX Wam. szczerze mowiac spodziewalem sie tego, ale mialem lekka nadzieje:)

pozdrufka

PS to Phantom: a na Twoim avatarku to Ty i Meg? :D

Napisano

Niestety. Tak jak powiedzieli poprzednicy. W Photoshopie nie da się zmienić shortcut\'ów ...

W Helpie jest wszystko ...

Natomaist denerwuje mnie ,że nie ma shortcut\'a do kasowania warstwy. Chyba ,że coś przegapiłem :)

Napisano

No fakt chyba nie ma :D...mnie wkurza to ze nie ma tak jak w ps5...że można było określić długość historii obrazka...tylko jest jakiś nonlinerar...do którego za cholere przyzwczaić się nie moge...:(

pozdro...

Napisano

e no panowi kwestia przyzwyczajenia :)...dawniej musielismy sie odzwyczajac od niebieskiego ekraniku gdzie wszystko bylo tekstowe czyli dos-a na cos nowego czyli windows :)...

czy np. zamiast przynoszenia do kumpla zoltych kaset :)...cienkie czarne i duze dyskietki :)

Kwestia przyzwyczajenia jak wczesniej wspomnialem. Ale zawsze lepsze sa takie skroty anizeli zadne :)...Sam bym sie chyba postrzelil jak by nie bylo takich skrotow jak \"ctrl+c ; ctrl+v\"

Napisano
  • Autor

o tak Bremen, zgadzam sie.. bez \"ctrl+c ; ctrl+v\" nie daloby sie zyc..

a mozecie mi powiedziec gdzie kliknac zeby szybko i na stale wylaczyc zmienianie sie ukladu klawiatury w ps-ie? bylbym wdzieczny.

Napisano
  • Autor

to o czym kreska pisal... ja sam tez do konca nie wiem o co w tym chodzi ale podobno czasem zmienia sie uklad klawiatury z \"polski\" na \"polski programista\"(czy jakos tak) albo odwrotnie - nie wiem: w klasie cos kumple gadali ale za szybko - nic nie zrozumialem...

juz mnie czaisz?

Napisano
  • Autor

no dobra, znalazlem. jak zwykle przez przypadek szperajac w windowsach. teraz wiem ze za wszystko jest odpowiedzialne: alt+shift, ktore zmienia ustawienia klawiatury..

sorki za problem

Napisano

luzik...a zmieniają ci się tylko ustawienia klawiatury te które sam wybierzesz...w ustawieniach panelu sterowania...a PS się do tego dostosowuje...tak samo jest z fontami :D

pozdro...

Napisano

siema gdzie mozna sciongną c tego photoshopa