rogermc Posted May 18, 2005 Share Posted May 18, 2005 Witam Wszystkich!!! Mam problem z jakością blueprints nałożonych w 3d max 7 na „plane” są one bardzo cienki kiedyś czytałem jak można to poprawić ale już nie pamiętam jak to zrobić. Jeśli ktoś wie jak to bardzo proszę o info. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozioo Posted May 18, 2005 Share Posted May 18, 2005 idz do działu 3dsmax->faq, albo użyj szukajki. Tymbardziej, ze jak sam napisales juz to gdzies czytałes ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
slate Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 W customize->viewports, o ile pamietam, można ustawić ile pamięci mają zajmować teksturki. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
rogermc Posted May 25, 2005 Author Share Posted May 25, 2005 Dzięki za porady!!! znalazłem jeszcze jedną metodę a mianowicie: Prosto i skutecznie - otwieramy "Materials Edytor" wybieramy wolny slot i nadajemy mu blueprinta, jedziemy na sam dół do "Direc X Menager" i zmieniamy na "Metal Bump" w "Ambient & Diffuse" zmieniamy "Teksturę 1" na nasz blueprint i wszystko gotowe. Efekt super!!! Powodzenia. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzarnyLord Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 ja tam nie widze roznicy a moze cos pominoles>>?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki16 Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 mam ten sam proble ale pracuje w max'ie R5 i nie umie skożystac z dotychczasowych porad prosze o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts