remanent Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 Witam Chciałbym pokazać projekt szkła na konkurs z Krosna. W prawdzie termin juz dawno minął ale postanowiłem poćwiczyć. Komentarze mile widziane. Render Vray, ciecz Glu3d
Gość jagi Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 Ja tylko tak powiem, ze troche za bardzo bialem te szklo szczegolnie na ostatnim rysunku
mistrz3d Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 fajnie wyglada ta cola, ale to naczynie troche mnie dziwi a moze ta podloga go tak odbija (zmiejsz to odbicie)? niewiem...
Ser Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 prezentuje sie fajnie, ostatni jest troche przeswietlony. moze wyrenderuj jakis ciekawsze naczynie?
slate Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 A ja dodam, że ten płyn jest jakiś taki kanciasty, wygląda jak kawałek ciętego szkła, a nie ciecz. Pozdrawiam
JohnZi Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 no ciecz mi sie podoba, ale szklo nie bardzo... zmien temat bo zaraz jakis moderator sie przyczepi
remanent Napisano 20 Maj 2005 Autor Napisano 20 Maj 2005 dzięki za odzew! slate: nad płynem własnie siedzę, bo raz że jest kanciasty, dwa że troche nienaturalnie się "sączy" mistrz3d: w zasadzie to podłogi tu nie ma, spróbuję przerobić reflection ser: naczynia bardzo nie chcę zmieniać bo taki wzór ma byc na projekcie. będą różne wielkości i kształt w zależności od przeznaczenia (whiskey, woda, wódka) może o to ci chodziło? A może powiecie co zrobić tej szklance żeby nie była taka biała?
remanent Napisano 21 Maj 2005 Autor Napisano 21 Maj 2005 ehh salvator masz racje ale coś nie moge tego poprawic podciągnąłem Level Of Detail do 15 i dalej jest nie zabardzo. najbrdziej wkurza mnie że ciecz wygląda jak pempowina. co zrobic zeby lała sie płynnie?
remanent Napisano 19 Czerwiec 2005 Autor Napisano 19 Czerwiec 2005 zamieszczam update w wersji finalnej bo kiedys to w końcu trzeba zaliczyć. format 45x45 cm kazdy
Shogun 3D Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 Hm, mam wrażenie, ze sposób załamań światła i konsystencja tej cieczy bardziej mi przypomina galaretkę niż colę. niestety nie znam glue 3d, wiec Ci nie poradzę co z tym fantem zrobić. :( Ale trzymam kciuki. :)
AGmakonts Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 Ja bym sobie ciecz podarował i skupił się na jak najlepszym renderze samego szkła
Leru Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 remanent -> zmień temat na zgodny z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43
Rekomendowane odpowiedzi