Napisano 20 Maj 200519 l Witam Chciałbym pokazać projekt szkła na konkurs z Krosna. W prawdzie termin juz dawno minął ale postanowiłem poćwiczyć. Komentarze mile widziane. Render Vray, ciecz Glu3d
Napisano 20 Maj 200519 l Ja tylko tak powiem, ze troche za bardzo bialem te szklo szczegolnie na ostatnim rysunku
Napisano 20 Maj 200519 l fajnie wyglada ta cola, ale to naczynie troche mnie dziwi a moze ta podloga go tak odbija (zmiejsz to odbicie)? niewiem...
Napisano 20 Maj 200519 l prezentuje sie fajnie, ostatni jest troche przeswietlony. moze wyrenderuj jakis ciekawsze naczynie?
Napisano 20 Maj 200519 l A ja dodam, że ten płyn jest jakiś taki kanciasty, wygląda jak kawałek ciętego szkła, a nie ciecz. Pozdrawiam
Napisano 20 Maj 200519 l no ciecz mi sie podoba, ale szklo nie bardzo... zmien temat bo zaraz jakis moderator sie przyczepi
Napisano 20 Maj 200519 l Autor dzięki za odzew! slate: nad płynem własnie siedzę, bo raz że jest kanciasty, dwa że troche nienaturalnie się "sączy" mistrz3d: w zasadzie to podłogi tu nie ma, spróbuję przerobić reflection ser: naczynia bardzo nie chcę zmieniać bo taki wzór ma byc na projekcie. będą różne wielkości i kształt w zależności od przeznaczenia (whiskey, woda, wódka) może o to ci chodziło? A może powiecie co zrobić tej szklance żeby nie była taka biała?
Napisano 21 Maj 200519 l Autor ehh salvator masz racje ale coś nie moge tego poprawic podciągnąłem Level Of Detail do 15 i dalej jest nie zabardzo. najbrdziej wkurza mnie że ciecz wygląda jak pempowina. co zrobic zeby lała sie płynnie?
Napisano 19 Czerwiec 200519 l Autor zamieszczam update w wersji finalnej bo kiedys to w końcu trzeba zaliczyć. format 45x45 cm kazdy
Napisano 20 Czerwiec 200519 l Hm, mam wrażenie, ze sposób załamań światła i konsystencja tej cieczy bardziej mi przypomina galaretkę niż colę. niestety nie znam glue 3d, wiec Ci nie poradzę co z tym fantem zrobić. :( Ale trzymam kciuki. :)
Napisano 20 Czerwiec 200519 l Ja bym sobie ciecz podarował i skupił się na jak najlepszym renderze samego szkła
Napisano 20 Czerwiec 200519 l remanent -> zmień temat na zgodny z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43