YessMasster Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 Mam taki pomysł na scenę jak mniej więcej widać. Na razie wyrenderowana przy pomocy default sanline renderera, ale ostatecznie bedzie w mental rayu, wiec swiatlo bedzie duuuzo lepsze ;). Chcialem sie dowiedziec jakich szczegolow gdzie dodac.
Gość styczny Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 napisz coś więcej o tej scenie może coś podpowiem
YessMasster Napisano 21 Maj 2005 Autor Napisano 21 Maj 2005 Więc taką mam koncepcję: rzecz się dzieje w nocy, mamy ślepy zaułek między murowanymi ścianami (co już jest). Chodzi mi o to żeby wyszlo mrocznie, troche tajemniczo, żeby powodowało lekko klaustrofobiczne uczucie. Na razie dopiero zacząłem, ale mam dobre przeczucie do tej scenuy i nie chce nic popsuc :)
chudy Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 eeeeee no narazie ten koncept to 4 sciany i lampa napisz dokładniej o co ma chodzić w tej scenie edit: już napisałeś :] no ja myśle że powinny tam stać jakieś kontenery na śmieci, porozrzucane gazety na ziemi, jakieś "mazy" :P na ścianach, a budynki to jakieś rudery z odpadającym tynkiem, no i jeśli to ma być zaułek to nie powinno chyba być takiej lampy i wydzielonego chodnika
YessMasster Napisano 21 Maj 2005 Autor Napisano 21 Maj 2005 Poprawka: ściany są 3 i jest ulica. Poza tym mowie, że dopiero co zacząłem ;P. A chodzi mi o uzyskanie efektu miejskiego zaułka nocą. To ma być miejsce zapomniane.
Bubu Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 Narazie mało, ale sam pomysł fajny :) Jak ma to być troszkę mroczne i zapomniene miejsce to skorzystałbym z podpowiedzi CHUDEGO :)
YessMasster Napisano 21 Maj 2005 Autor Napisano 21 Maj 2005 Skorzystam na pewno. I co do tej lampy to jest taka sprawa, że jednak źródło światła by się przydało. Tylko jakie ??? No i jeszcze 1 rzecz, heh, bo nie wszystko co mi poradziles umiałbym wykonać, ale poprubuję. O postępach będę pisał na bierząco
Hindus Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 wogóle jeśli mowa o lampie to ta na screenie jej nie przypomina :o rozumiem jakbys w domu postawił jakiś design ale nie na środku ulicy ;), a no i najlepiej skorzystaj z jakichs textur co by dały efekt zniszczonej brudnj ściany , najlepiej jakiś mix - i jeśli mam sie czepiać to czemu światło nie przechodzi przez dziury w śmietniku :D ? pozdro. pracuj pracuj..
Bubu Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 Ja widze to tak Tam gdzie zelone to przejście do głównej ulicy i stamtądf pada siwiatło(lekkie) Albo tam gdzie 2 pad aświatło(al ekamera nieobejmuje samej żarówki. NIe wiem to takie moje skojarzenie :) A na oświetleniu to sie zazbytnio nie znam ;P. To czerwone to jakiś kontener, no i jak mówił CHYDy jakiś ogólny syf i charmider ;) Może jeszcze jakaś drabinka (droga pożarowa)
Hindus Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 cos bubu zgubiłeś perspektywe kontenera po drodze ;) nie a tak serio to raczej smietnik bo kto stawia kontenery na ulicy, a wywal ten kosz co masz bo pewnie cienia niezrobisz takiego jaki powinien byc ;) aha i popraw temat na zgodny z regulaminem :P http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595
JohnZi Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 ostatnio natknalem sie na ten obrazek, mozesz conieco z niego skorzystac, moze jakis uklad albo co innego PS. a ten malu kosz na smieci w ogole tam nie pasuje, wywal go. Widzialem tez inne tego typu obrazki ale to juz byly prace 3d i niechcialem ich tu umieszczac, poszukaj sobie na necie jest tam tego troche
YessMasster Napisano 21 Maj 2005 Autor Napisano 21 Maj 2005 Właśnie go chciałem wywalić ze względu na to, że będzie tam stał kontener. Tyle koszy to za wiele by było :D
YessMasster Napisano 21 Maj 2005 Autor Napisano 21 Maj 2005 Dodałem kontener. A co do oświetlenia to będzie trzeba coś wymyślić i raczej nie pozostanie takie jakie jest :P
YessMasster Napisano 22 Maj 2005 Autor Napisano 22 Maj 2005 Troche zmieniłem i mamy teraz to co widać :) :
YessMasster Napisano 24 Maj 2005 Autor Napisano 24 Maj 2005 Zmieniłem oświetlenie, dodałem przeciwpożarowy balkon. Oceniajcie Radźcie
Hindus Napisano 24 Maj 2005 Napisano 24 Maj 2005 nie wymiękam :o czy ty przerobiłeś wogóle jakiś tutorial do 3dsmax ? tak z ciekawości pytam ;)
YessMasster Napisano 24 Maj 2005 Autor Napisano 24 Maj 2005 Przerobilem, ale to dawno bylo, z reszta troche czasu juz nie robilem i pozapominalem to i owo. Poza tym jeszcze nie skonczylem robic.
Hindus Napisano 24 Maj 2005 Napisano 24 Maj 2005 niechciał bym być niemiły ale pewnie będe :P widzisz to co ja ? post nr1 Właśnie go chciałem wywalić ze względu na to, że będzie tam stał kontener. Tyle koszy to za wiele by było :D post nr2 Dodałem kontener. A co do oświetlenia to będzie trzeba coś wymyślić i raczej nie pozostanie takie jakie jest :P post nr3 Troche zmieniłem i mamy teraz to co widać :) : post nr4 Zmieniłem oświetlenie, dodałem przeciwpożarowy balkon. Oceniajcie Radźcie i kij jakby one sobie były - ale nie pod rząd :o odświeżanie wątku żeby pojawił sie na samej górze nie spowoduje że ktoś ci coś napisze jeśli naprawde nie będzie postępu :P a ty dodasz deske w kącie i myślisz że to pomoże :P Przerobilem, ale to dawno bylo, z reszta troche czasu juz nie robilem i pozapominalem to i owo. Poza tym jeszcze nie skonczylem robic. w takim razie proponuje przerobić jakiś tutek na bieżąco. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi