Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam taki pomysł na scenę jak mniej więcej widać. Na razie wyrenderowana przy pomocy default sanline renderera, ale ostatecznie bedzie w mental rayu, wiec swiatlo bedzie duuuzo lepsze ;).

Chcialem sie dowiedziec jakich szczegolow gdzie dodac.

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

napisz coś więcej o tej scenie może coś podpowiem

Napisano
  • Autor

Więc taką mam koncepcję: rzecz się dzieje w nocy, mamy ślepy zaułek między murowanymi ścianami (co już jest). Chodzi mi o to żeby wyszlo mrocznie, troche tajemniczo, żeby powodowało lekko klaustrofobiczne uczucie. Na razie dopiero zacząłem, ale mam dobre przeczucie do tej scenuy i nie chce nic popsuc :)

Napisano

eeeeee no narazie ten koncept to 4 sciany i lampa

napisz dokładniej o co ma chodzić w tej scenie

edit:

już napisałeś :]

no ja myśle że powinny tam stać jakieś kontenery na śmieci, porozrzucane gazety na ziemi, jakieś "mazy" :P na ścianach, a budynki to jakieś rudery z odpadającym tynkiem, no i jeśli to ma być zaułek to nie powinno chyba być takiej lampy i wydzielonego chodnika

Napisano
  • Autor

Poprawka: ściany są 3 i jest ulica. Poza tym mowie, że dopiero co zacząłem ;P. A chodzi mi o uzyskanie efektu miejskiego zaułka nocą. To ma być miejsce zapomniane.

Napisano

Narazie mało, ale sam pomysł fajny :) Jak ma to być troszkę mroczne i zapomniene miejsce to skorzystałbym z podpowiedzi CHUDEGO :)

Napisano
  • Autor

Skorzystam na pewno. I co do tej lampy to jest taka sprawa, że jednak źródło światła by się przydało. Tylko jakie ???

No i jeszcze 1 rzecz, heh, bo nie wszystko co mi poradziles umiałbym wykonać, ale poprubuję. O postępach będę pisał na bierząco

Napisano

wogóle jeśli mowa o lampie to ta na screenie jej nie przypomina :o rozumiem jakbys w domu postawił jakiś design ale nie na środku ulicy ;), a no i najlepiej skorzystaj z jakichs textur co by dały efekt zniszczonej brudnj ściany , najlepiej jakiś mix - i jeśli mam sie czepiać to czemu światło nie przechodzi przez dziury w śmietniku :D ? pozdro. pracuj pracuj..

Napisano

Ja widze to tak

Tam gdzie zelone to przejście do głównej ulicy i stamtądf pada siwiatło(lekkie)

Albo tam gdzie 2 pad aświatło(al ekamera nieobejmuje samej żarówki. NIe wiem to takie moje skojarzenie :) A na oświetleniu to sie zazbytnio nie znam

;P. To czerwone to jakiś kontener, no i jak mówił CHYDy jakiś ogólny syf i charmider ;) Może jeszcze jakaś drabinka (droga pożarowa)

Napisano

cos bubu zgubiłeś perspektywe kontenera po drodze ;) nie a tak serio to raczej smietnik bo kto stawia kontenery na ulicy, a wywal ten kosz co masz bo pewnie cienia niezrobisz takiego jaki powinien byc ;)

aha i popraw temat na zgodny z regulaminem :P

http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595

Napisano

ostatnio natknalem sie na ten obrazek, mozesz conieco z niego skorzystac, moze jakis uklad albo co innego

rushot03.jpg

PS. a ten malu kosz na smieci w ogole tam nie pasuje, wywal go. Widzialem tez inne tego typu obrazki ale to juz byly prace 3d i niechcialem ich tu umieszczac, poszukaj sobie na necie jest tam tego troche

Napisano
  • Autor

Właśnie go chciałem wywalić ze względu na to, że będzie tam stał kontener. Tyle koszy to za wiele by było :D

Napisano
  • Autor

Dodałem kontener. A co do oświetlenia to będzie trzeba coś wymyślić i raczej nie pozostanie takie jakie jest :P

Napisano

nie wymiękam :o czy ty przerobiłeś wogóle jakiś tutorial do 3dsmax ? tak z ciekawości pytam ;)

Napisano
  • Autor

Przerobilem, ale to dawno bylo, z reszta troche czasu juz nie robilem i pozapominalem to i owo. Poza tym jeszcze nie skonczylem robic.

Napisano

niechciał bym być niemiły ale pewnie będe :P

widzisz to co ja ?

post nr1

Właśnie go chciałem wywalić ze względu na to, że będzie tam stał kontener. Tyle koszy to za wiele by było :D

post nr2

Dodałem kontener. A co do oświetlenia to będzie trzeba coś wymyślić i raczej nie pozostanie takie jakie jest :P

post nr3

Troche zmieniłem i mamy teraz to co widać :) :

post nr4

Zmieniłem oświetlenie, dodałem przeciwpożarowy balkon. Oceniajcie Radźcie

i kij jakby one sobie były - ale nie pod rząd :o

odświeżanie wątku żeby pojawił sie na samej górze nie spowoduje że ktoś ci coś napisze jeśli naprawde nie będzie postępu :P a ty dodasz deske w kącie i myślisz że to pomoże :P

Przerobilem, ale to dawno bylo, z reszta troche czasu juz nie robilem i pozapominalem to i owo. Poza tym jeszcze nie skonczylem robic.

w takim razie proponuje przerobić jakiś tutek na bieżąco.

pozdrawiam