Napisano 21 Maj 200519 l Mam taki pomysł na scenę jak mniej więcej widać. Na razie wyrenderowana przy pomocy default sanline renderera, ale ostatecznie bedzie w mental rayu, wiec swiatlo bedzie duuuzo lepsze ;). Chcialem sie dowiedziec jakich szczegolow gdzie dodac.
Napisano 21 Maj 200519 l Autor Więc taką mam koncepcję: rzecz się dzieje w nocy, mamy ślepy zaułek między murowanymi ścianami (co już jest). Chodzi mi o to żeby wyszlo mrocznie, troche tajemniczo, żeby powodowało lekko klaustrofobiczne uczucie. Na razie dopiero zacząłem, ale mam dobre przeczucie do tej scenuy i nie chce nic popsuc :)
Napisano 21 Maj 200519 l eeeeee no narazie ten koncept to 4 sciany i lampa napisz dokładniej o co ma chodzić w tej scenie edit: już napisałeś :] no ja myśle że powinny tam stać jakieś kontenery na śmieci, porozrzucane gazety na ziemi, jakieś "mazy" :P na ścianach, a budynki to jakieś rudery z odpadającym tynkiem, no i jeśli to ma być zaułek to nie powinno chyba być takiej lampy i wydzielonego chodnika
Napisano 21 Maj 200519 l Autor Poprawka: ściany są 3 i jest ulica. Poza tym mowie, że dopiero co zacząłem ;P. A chodzi mi o uzyskanie efektu miejskiego zaułka nocą. To ma być miejsce zapomniane.
Napisano 21 Maj 200519 l Narazie mało, ale sam pomysł fajny :) Jak ma to być troszkę mroczne i zapomniene miejsce to skorzystałbym z podpowiedzi CHUDEGO :)
Napisano 21 Maj 200519 l Autor Skorzystam na pewno. I co do tej lampy to jest taka sprawa, że jednak źródło światła by się przydało. Tylko jakie ??? No i jeszcze 1 rzecz, heh, bo nie wszystko co mi poradziles umiałbym wykonać, ale poprubuję. O postępach będę pisał na bierząco
Napisano 21 Maj 200519 l wogóle jeśli mowa o lampie to ta na screenie jej nie przypomina :o rozumiem jakbys w domu postawił jakiś design ale nie na środku ulicy ;), a no i najlepiej skorzystaj z jakichs textur co by dały efekt zniszczonej brudnj ściany , najlepiej jakiś mix - i jeśli mam sie czepiać to czemu światło nie przechodzi przez dziury w śmietniku :D ? pozdro. pracuj pracuj..
Napisano 21 Maj 200519 l Ja widze to tak Tam gdzie zelone to przejście do głównej ulicy i stamtądf pada siwiatło(lekkie) Albo tam gdzie 2 pad aświatło(al ekamera nieobejmuje samej żarówki. NIe wiem to takie moje skojarzenie :) A na oświetleniu to sie zazbytnio nie znam ;P. To czerwone to jakiś kontener, no i jak mówił CHYDy jakiś ogólny syf i charmider ;) Może jeszcze jakaś drabinka (droga pożarowa)
Napisano 21 Maj 200519 l cos bubu zgubiłeś perspektywe kontenera po drodze ;) nie a tak serio to raczej smietnik bo kto stawia kontenery na ulicy, a wywal ten kosz co masz bo pewnie cienia niezrobisz takiego jaki powinien byc ;) aha i popraw temat na zgodny z regulaminem :P http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595
Napisano 21 Maj 200519 l ostatnio natknalem sie na ten obrazek, mozesz conieco z niego skorzystac, moze jakis uklad albo co innego PS. a ten malu kosz na smieci w ogole tam nie pasuje, wywal go. Widzialem tez inne tego typu obrazki ale to juz byly prace 3d i niechcialem ich tu umieszczac, poszukaj sobie na necie jest tam tego troche
Napisano 21 Maj 200519 l Autor Właśnie go chciałem wywalić ze względu na to, że będzie tam stał kontener. Tyle koszy to za wiele by było :D
Napisano 21 Maj 200519 l Autor Dodałem kontener. A co do oświetlenia to będzie trzeba coś wymyślić i raczej nie pozostanie takie jakie jest :P
Napisano 24 Maj 200519 l Autor Zmieniłem oświetlenie, dodałem przeciwpożarowy balkon. Oceniajcie Radźcie
Napisano 24 Maj 200519 l nie wymiękam :o czy ty przerobiłeś wogóle jakiś tutorial do 3dsmax ? tak z ciekawości pytam ;)
Napisano 24 Maj 200519 l Autor Przerobilem, ale to dawno bylo, z reszta troche czasu juz nie robilem i pozapominalem to i owo. Poza tym jeszcze nie skonczylem robic.
Napisano 24 Maj 200519 l niechciał bym być niemiły ale pewnie będe :P widzisz to co ja ? post nr1 Właśnie go chciałem wywalić ze względu na to, że będzie tam stał kontener. Tyle koszy to za wiele by było :D post nr2 Dodałem kontener. A co do oświetlenia to będzie trzeba coś wymyślić i raczej nie pozostanie takie jakie jest :P post nr3 Troche zmieniłem i mamy teraz to co widać :) : post nr4 Zmieniłem oświetlenie, dodałem przeciwpożarowy balkon. Oceniajcie Radźcie i kij jakby one sobie były - ale nie pod rząd :o odświeżanie wątku żeby pojawił sie na samej górze nie spowoduje że ktoś ci coś napisze jeśli naprawde nie będzie postępu :P a ty dodasz deske w kącie i myślisz że to pomoże :P Przerobilem, ale to dawno bylo, z reszta troche czasu juz nie robilem i pozapominalem to i owo. Poza tym jeszcze nie skonczylem robic. w takim razie proponuje przerobić jakiś tutek na bieżąco. pozdrawiam