Coma Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 Witam, Oto moja nowa pracka (w zasadzie część dużej). Ostatnimi czasy nie zajmnowałem się niczym innym tylko organiką (studiowałem tutki). Oto rezultat tych walk :P. Proszę o rady i komentarze (i nie bijcie za mocno - dopiero się uczę :)
duck Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 głowa jak najbardziej na tak, reszta ciała już gorzej. musisz ze światłem bardziej pokombinować, shag to niełatwy zawodnik jeśli chodzi o kolor włosów. na twoim miejscu zmniejszył, albo wyrzuciłbym curlines, jakoś mało naturalnie to wygląda. powodzenia w dalszej pracy
Coma Napisano 22 Maj 2005 Autor Napisano 22 Maj 2005 Dzięki Mr.Duck, - curlines wywaliłem z dłuższych włosów - chyba trochę się poprawiło ;P Ładniej to wyglądało jak mocno zagęściłem te włosy i dałem większy współczynnik przypadkowości położenia, ale niestety nie dało się już na tym modelu pracować (komp się zaczynał pocić). - oświetlenie robocze, nawet nie ustawiałem świateł. Dałem tylko skylighta i 3 omni żeby wszystko było dokładnie widać. - reszta ciała - walkę dopiero zaczynam, to co jest na screenach nie ma nawet meshsmootha. To tylko ogólny zarys kształtów. - Głowę uważam za skończoną (jeszcze tylko te zęby...)
lpshinoda Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 rzeczywiście poprawiło się, jednak czegoś nie rozumiem, mówisz na początku że to tylko element większego projektu, tylko jakim cudem masz zamiar doprowadzić go do końca, skoro w poście wyżej narzekasz że komp Ci przycina. ogólnie powodzenia pozdro
Coma Napisano 22 Maj 2005 Autor Napisano 22 Maj 2005 Ipshinoda --> wcale nie narzekam, że komp mi się przycina. Powiedziałem tylko że przy zagęszczeniu włosów do 0,9 (teraz jest 0,4) były lekkie skoki. Biorąc pod uwagę, że postać umieszczę w jakimś otoczeniu zrezygnowałem z takiego zagęszczenia, bo praca później byłaby niemożliwa. I tak boję się, że maszyna nie wytrzyma, ale cóż - wyjdzie w praniu. Najwyżej będę ciął detale. Dzięki za komenty. Pozdr.
ZiBi_PL Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 a moim zdaniem do tak karykaturalnego ciala niepasuje taka glowa. zbyt "normalna" jest dla mnie ps. ja nienawiedze klaunow dalego moze tak mi sie zdaje :P
duck Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 to może sproboj dać np. 2 w display mode (dotyczy to shaga). znacznie sie poprawi. ta opcja jest gdzieś na dole.
lpshinoda Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 ale ten nie jest prawdzimy :):):) Coma, co planujesz na otoczenie pozdro
Coma Napisano 23 Maj 2005 Autor Napisano 23 Maj 2005 Mr.Duck - dzięki za radę, fakt pomogło. Dopiero zacząłem walkę z shagiem i wiem o nim tyle ile dowiedziałem się z dwóch tutków. Co wy z tymi clownami? Przecież to takie pocieszne stworzonka ;) (szczególnie te z przekrwionymi oczyma). Ipshinoda - otoczeniem ma być brudne ponure więzienie. Na razie nic nie zrobiłem oprócz kilku szkiców. Postaram się najpierw zrobić postacie a resztą zajmę się później. P.S. Postaram się wrzucić update w tym weeku. Pozdr.
duck Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 otoczenie zalatuje maxem paynem 2. tylko tamten clown miał troche większą głowę :) i szczerze powiem, że klałnów też nie zabardzo lubie.. :/ ale powodzonka w dalszej pracy
Rekomendowane odpowiedzi