Napisano 21 Maj 200519 l Witam, Oto moja nowa pracka (w zasadzie część dużej). Ostatnimi czasy nie zajmnowałem się niczym innym tylko organiką (studiowałem tutki). Oto rezultat tych walk :P. Proszę o rady i komentarze (i nie bijcie za mocno - dopiero się uczę :)
Napisano 21 Maj 200519 l głowa jak najbardziej na tak, reszta ciała już gorzej. musisz ze światłem bardziej pokombinować, shag to niełatwy zawodnik jeśli chodzi o kolor włosów. na twoim miejscu zmniejszył, albo wyrzuciłbym curlines, jakoś mało naturalnie to wygląda. powodzenia w dalszej pracy
Napisano 22 Maj 200519 l Autor Dzięki Mr.Duck, - curlines wywaliłem z dłuższych włosów - chyba trochę się poprawiło ;P Ładniej to wyglądało jak mocno zagęściłem te włosy i dałem większy współczynnik przypadkowości położenia, ale niestety nie dało się już na tym modelu pracować (komp się zaczynał pocić). - oświetlenie robocze, nawet nie ustawiałem świateł. Dałem tylko skylighta i 3 omni żeby wszystko było dokładnie widać. - reszta ciała - walkę dopiero zaczynam, to co jest na screenach nie ma nawet meshsmootha. To tylko ogólny zarys kształtów. - Głowę uważam za skończoną (jeszcze tylko te zęby...)
Napisano 22 Maj 200519 l rzeczywiście poprawiło się, jednak czegoś nie rozumiem, mówisz na początku że to tylko element większego projektu, tylko jakim cudem masz zamiar doprowadzić go do końca, skoro w poście wyżej narzekasz że komp Ci przycina. ogólnie powodzenia pozdro
Napisano 22 Maj 200519 l Autor Ipshinoda --> wcale nie narzekam, że komp mi się przycina. Powiedziałem tylko że przy zagęszczeniu włosów do 0,9 (teraz jest 0,4) były lekkie skoki. Biorąc pod uwagę, że postać umieszczę w jakimś otoczeniu zrezygnowałem z takiego zagęszczenia, bo praca później byłaby niemożliwa. I tak boję się, że maszyna nie wytrzyma, ale cóż - wyjdzie w praniu. Najwyżej będę ciął detale. Dzięki za komenty. Pozdr.
Napisano 22 Maj 200519 l a moim zdaniem do tak karykaturalnego ciala niepasuje taka glowa. zbyt "normalna" jest dla mnie ps. ja nienawiedze klaunow dalego moze tak mi sie zdaje :P
Napisano 22 Maj 200519 l to może sproboj dać np. 2 w display mode (dotyczy to shaga). znacznie sie poprawi. ta opcja jest gdzieś na dole.
Napisano 23 Maj 200519 l Autor Mr.Duck - dzięki za radę, fakt pomogło. Dopiero zacząłem walkę z shagiem i wiem o nim tyle ile dowiedziałem się z dwóch tutków. Co wy z tymi clownami? Przecież to takie pocieszne stworzonka ;) (szczególnie te z przekrwionymi oczyma). Ipshinoda - otoczeniem ma być brudne ponure więzienie. Na razie nic nie zrobiłem oprócz kilku szkiców. Postaram się najpierw zrobić postacie a resztą zajmę się później. P.S. Postaram się wrzucić update w tym weeku. Pozdr.
Napisano 23 Maj 200519 l otoczenie zalatuje maxem paynem 2. tylko tamten clown miał troche większą głowę :) i szczerze powiem, że klałnów też nie zabardzo lubie.. :/ ale powodzonka w dalszej pracy