peters Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 Witam :) Od dawna planuje zrobienie short animki, kilka juz prob jest zamna ;) teraz po malej przerwie z grafika, chce sie znowu zabrac za jakis projekcik, bedzie to cos malego, max. 3 minuty (jak zawsze ;)). Animka bedzie zrobiona z pomoca grafiki 2d i 3d, bardziej w strone 2d. Chce aby pierwsze i drugie plany byly w czesci zrobione w 2d, czyli ze np. beda tam jakies krzaczki narysowane olowkiem, doprawione w shopie nalozone na jakiego boxika, lub dodane w postpro, nie bede dodawal mapy przezroczystosci i innych bajerkow, ma to wygladac jak makiety. To narazie tyle o technice, teraz o pomysle :). Bedzie sobie zamek, zniszczony, ktory sie jeszcze trzyma i jest zajmowany przez pewne osoby. Duzo korystarzy, pokoi goscinnych, kilka duzych sal, w jednej z nich odbywa sie jakas imprezka, pelno krzeselek, stoliki itp., kolesie siedza sobie, smieja sie, gadaja, w glownej czesci sali stoi scena, tam sie dzieje te cale przedstawienie. Na sali jest ciemno, na scenie nie ma nikogo, tylko jakas smieszna makieta domku, z okienkami. Po chwli z okienek szybko obracaja sie jakies tam deski, inne makiety z przerazajacymi postaciami, frankensztajn i takie tam ;). Osoby na sali glosno jecza, klaszcza, kibicuja, a z boku jest takie uzadzenie do pomiaru glosnosci czy czegos tam, strzalka leci do gory zatrzymuje sie na 90, czyli ten czarny kabarecik dostal 90/150 punktow, pozniej wjezdza nastepny, oczywiscie inny domek czy zameczek, dostaje 100/150. Osoby na sali czekaja na nastepny , czekaja, czekaja, po chwli zapala sie bardzo mocne swiatlo, slychac potworne dzwieki, strzalka na tej maszynie siega 150, ujecie na sale, nie ma nikogo, gdzie niegdzie jakies kosci itp. wiadomo bedzie ze to byly jakies szkielety i wampiry, na tablicy wynikow pojawia sie nowe miejsce "..." - 150/150 p. , (jeszcze nie wiem jaka bedzie nazwa tego ostatniego czarnego kabaretu, musze sie dobrze zastanowaic) To narazie tyle z opisem pomyslu, napewno cos jeszcze zmienie, poprawie. Narazie chce dopracowac ide, zeby pozniej podczas produkcji o tym nie myslec tylko robic. Prosze o komentarze. Pozdrawiam, p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 Witaj No zapowiada sie ciekawie. Czekam na pierwsze animiki :).. kiedy planujesz cos wstawic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peters Napisano 27 Maj 2005 Autor Share Napisano 27 Maj 2005 Witaj No zapowiada sie ciekawie. Czekam na pierwsze animiki :).. kiedy planujesz cos wstawic?? hm.. jak pisalem wczesniej chce dopracowac proces pre produckji, jakis maly storybord, pozniej modele, szkice scenografii itp. mysle ze gdzies w polowie wakacji pierwsze testy animacyjne sie pojawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLUKA Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 zamykaj koncept i dawaj pierwsze szkice.... powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peters Napisano 28 Maj 2005 Autor Share Napisano 28 Maj 2005 no to zamykam koncept, i przystepuje do wstepnych szkicy zrobilem taki bardzo szybki szkic zamku, troche go przyciemnilem w gimpie + jakies dodatki p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLUKA Napisano 28 Maj 2005 Share Napisano 28 Maj 2005 to wyglada na meczet a nie na zamek.... czyzby tureckie wampiry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peters Napisano 28 Maj 2005 Autor Share Napisano 28 Maj 2005 narazie mialem taka wizje ;) to jest 1 wersja zamku, mam juz 2 gotowa, ale dopiero jutro dam rade pokazac, pozniej sobie wybiore najlepsza, taki styl bardziej mi odpowiada, ksztalty normalnego zamku zabardzo mi nie pasuja, jeszcze sie zastanowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 28 Maj 2005 Share Napisano 28 Maj 2005 moze dopracuj troche ten koncept ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 28 Maj 2005 Share Napisano 28 Maj 2005 Proponuje poogladac fotki zamkow poprzez gogle a potem prubowac cos komponowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 29 Maj 2005 Share Napisano 29 Maj 2005 Trochę mi scenariusz ucieka, choć przeczytałem go dwa razy...pierwszy kabaret, drugi kabaret, a ten trzeci jest niewidzialny? rozumiem, że ten punkt kulminacyjny chcesz zbudować samym światłem i dźwiękiem tak? no dobra... jest jakaś tam dramaturgia... widz czeka na trzeci kabaret razem z widownią w animacji... jest napięcie... wchodzi światło i dźwięk... widać kości... moim zdaniem brakuje puenty, rozwiązania, jakiegoś akcentu zamykającego... bo teraz to taki lekki zonk wyszedł... słowo daję. Chyba, że coś mi umknęło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peters Napisano 29 Maj 2005 Autor Share Napisano 29 Maj 2005 Kris_R: po tym zapaleniu swiatla na scene wjedzie jako makieta maly chlopczyk, ktory sie smieje, nie jakies tam frankensztajny itp., Dzieki .p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLUKA Napisano 29 Maj 2005 Share Napisano 29 Maj 2005 mysle ze przydal by sie jakis story board, bo ciezko mi do konca zalapac, a i tobie tez by zycie ulatwil good luck Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peters Napisano 30 Maj 2005 Autor Share Napisano 30 Maj 2005 Bluka - taki shoting bord bedzie :) mysle ze niedlugo go zrobie, narazie w szkole oceny poprawiam ;) ten tydzien mam caly nauka zawalony Dzieki pozdrawiam p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peters Napisano 6 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2005 Praca nad animacja caly czas idzie do przodu, shoting board prawie gotowy, jeszcze nie wiem czy go pokaze, zeby za duzo nie zdradzac ;) Testy pierwszej sceny mysle ze ukaza sie na poczatku wakacji pozdrawiam p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi