Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jakim progiem moge przeksztalcic rendering z kamery typu "box" na tzw "sphere" (panoramiczny) ? ... jest wogole jakis soft co to potrafi ?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeśli masz vray'a to zakładka vraycamera i wybierasz spośród TYPE. W innych renderach zapewne jest podobnie ale tego nie jestem pewien.

Napisano
  • Autor

wiem, ale... to nie jest odpowiedz na moje pytanie - render juz mam, potrzebuje go przeksztalcic

Napisano

nie wiem bo nie prubowalem ale jak pamietam to w HDRI shop mozna bylo przeksztalcac kilka rodzaji mapowania ... box tez byl i bylo sferyczne a skoro to bylo to powinno byc mozliwe w drugą strone ...

Napisano

nie znam żadnego programu co by to robił ale można też po amatorsku :]

zrób boxa .... otexturuj tym swoim renderem ... do środka wsadź kamere ... i standardowym panorama exporterem wtedy :D

hehe głupie ale musi zadziałać ... renderujesz scanline'em ... materiał ustawiasz z self illumination na 100 żeby się nie cieniował i po chwili będzie gotowe :)

Napisano
  • Autor
nie znam żadnego programu co by to robił ale można też po amatorsku :]

zrób boxa .... otexturuj tym swoim renderem ... do środka wsadź kamere ... i standardowym panorama exporterem wtedy :D

hehe głupie ale musi zadziałać ... renderujesz scanline'em ... materiał ustawiasz z self illumination na 100 żeby się nie cieniował i po chwili będzie gotowe :)

powiem ci ze pomysl genialny! :) jednakze obawiam sie ze poprzez rendering juz zrenderowanego obrazu odbilo by sie na ostrosci... :/

...dlatego dzieki Marcinie za podpowiedz, bede probowal w HDRI Shopie