Świerk Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 jakim progiem moge przeksztalcic rendering z kamery typu "box" na tzw "sphere" (panoramiczny) ? ... jest wogole jakis soft co to potrafi ?
max_1989 Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 Jeśli masz vray'a to zakładka vraycamera i wybierasz spośród TYPE. W innych renderach zapewne jest podobnie ale tego nie jestem pewien.
Świerk Napisano 28 Maj 2005 Autor Napisano 28 Maj 2005 wiem, ale... to nie jest odpowiedz na moje pytanie - render juz mam, potrzebuje go przeksztalcic
Marcin Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 nie wiem bo nie prubowalem ale jak pamietam to w HDRI shop mozna bylo przeksztalcac kilka rodzaji mapowania ... box tez byl i bylo sferyczne a skoro to bylo to powinno byc mozliwe w drugą strone ...
javor Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 nie znam żadnego programu co by to robił ale można też po amatorsku :] zrób boxa .... otexturuj tym swoim renderem ... do środka wsadź kamere ... i standardowym panorama exporterem wtedy :D hehe głupie ale musi zadziałać ... renderujesz scanline'em ... materiał ustawiasz z self illumination na 100 żeby się nie cieniował i po chwili będzie gotowe :)
Świerk Napisano 29 Maj 2005 Autor Napisano 29 Maj 2005 nie znam żadnego programu co by to robił ale można też po amatorsku :] zrób boxa .... otexturuj tym swoim renderem ... do środka wsadź kamere ... i standardowym panorama exporterem wtedy :D hehe głupie ale musi zadziałać ... renderujesz scanline'em ... materiał ustawiasz z self illumination na 100 żeby się nie cieniował i po chwili będzie gotowe :) powiem ci ze pomysl genialny! :) jednakze obawiam sie ze poprzez rendering juz zrenderowanego obrazu odbilo by sie na ostrosci... :/ ...dlatego dzieki Marcinie za podpowiedz, bede probowal w HDRI Shopie
Chalek Napisano 29 Maj 2005 Napisano 29 Maj 2005 darmowy program GoCubic zrobi Ci z 6 renderow z bokow szescianu panorame QT. http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=153809&page=2&pp=15
Rekomendowane odpowiedzi