felav Napisano 16 Lipiec 2003 Share Napisano 16 Lipiec 2003 Pofaldowane, ale nie za regularnie, raczej takie róznej wielkosci górki i inne wybrzuszenia niż fałdy, a całość niech ma przekrój litery U, acha i co z tymi texturkami na karczme... A co do tego co zrobilem to zrobilem ta kolekcje drewniamych mebelków, w pelni otexturowana oczywiscie, a na tex czekaja jeszcze 2 kominki (tex prawie gotowy) lóżko i palenisko. Oprócz tego otexturuje karczme i postaram sie porobić takie duperele tworzące klimat karczmy (beka piwa, wiąki ziół) bo nikt ni chce sie za to zabrac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 16 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2003 Ja pierwszę słyszę o tych duperelach. Beczkę piwa ja mogę zrobić oczywiścię jak się dowiem czy różni się od normalnej beczki. ps. muszę się nauczyć teksturować :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 17 Lipiec 2003 Share Napisano 17 Lipiec 2003 Chodzi mi o taką beczke która bedzie stala(a raczej lezala) na barze, z takim malym kranikiem A co do texturek to polecam chilli skinnera + shopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 17 Lipiec 2003 Share Napisano 17 Lipiec 2003 Dobra zaczynamy zabawę;) Na pierwszy odstrzał - gotowy smok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 17 Lipiec 2003 Share Napisano 17 Lipiec 2003 I jeszcze jedno ujęcie smoka :D:D:D:D Gotowy obiekt przesłałem już Pablowi Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 17 Lipiec 2003 Share Napisano 17 Lipiec 2003 I obiecana świnka - tylko musze poprawić lekko ryjek i jego teksturkę Świnka 233 faces Ale to nieduży problem Czy ma muieć otwieranąbuźkę?? :D Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 17 Lipiec 2003 Share Napisano 17 Lipiec 2003 Jak bedziesz poprawiał texturke to zrób ja taką bardziej słodziutką No i pousuwaj te posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 17 Lipiec 2003 Share Napisano 17 Lipiec 2003 dobra, jesl macie jakies postacie lub jakiesinne formy zycia ktore beda sie ruszac, to ja moge sie zajac ich riggowaniem...smoka juz zrigguje pozdr P.S. Wszystkie modele prosze wysylajcie do mnie na mejla [email protected] , abym mial je wszystkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 17 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2003 Originally posted by felav Chodzi mi o taką beczke która bedzie stala(a raczej lezala) na barze, z takim malym kranikiem A co do texturek to polecam chilli skinnera + shopa aaa już kumam zrobię spox i pobawię się chill skinnerem ale jakbyco to ci dam do oteksturowania oki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 17 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2003 Smoczek po prostu :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 17 Lipiec 2003 Share Napisano 17 Lipiec 2003 You welcome :D:D:D:D Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwiusz Napisano 17 Lipiec 2003 Share Napisano 17 Lipiec 2003 Originally posted by giorgione I jeszcze jedno ujęcie smoka :D:D:D:D Gotowy obiekt przesłałem już Pablowi Giorgione Bije czolem w podloge przed Twoim geniuszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 18 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2003 BUM !!!! ;-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 18 Lipiec 2003 Share Napisano 18 Lipiec 2003 [lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2] No i upadł [lol2][lol2][lol2][lol2] Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwiusz Napisano 18 Lipiec 2003 Share Napisano 18 Lipiec 2003 Giorgione, jezeli chodzi o bohatera to moja propozycja jest taka: strudzony wedrowiec w obdartych łachach(zrobionych z tego materialu co worki na ziemniaki) z kapturem, z mieczem przy pasie i lukiem na grzbiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 18 Lipiec 2003 Share Napisano 18 Lipiec 2003 Zrezygnował bym z obdartych lachów, lepiej niepierwszej swiezosc, przybrudzoną, poocieraną skórzaną zbroję (kaftan czy coś w tym stylu) A co do broni to dał bym mu może na początek sztylet, ale jezeli wolicie miecz i łuk to spox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2003 Ta najprostszy łuk i miecz na początek będzie dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 19 Lipiec 2003 Share Napisano 19 Lipiec 2003 Dobra chłopaki, w poiniedziałek macie szkic!! :D:D:D:D Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 20 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2003 Bitwiany przestuj normalna rzeczy :( Niestety i mnie ona dotyczy za co mi wstyd :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 20 Lipiec 2003 Share Napisano 20 Lipiec 2003 U mnie KL caly czas maja najwyzszy priorytet, no moze poza zajeciami typowo wakacyjno-wieczorowymi ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2003 [lol] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 21 Lipiec 2003 Share Napisano 21 Lipiec 2003 A wiec tak skonczylem prace zarobkowa ktora wzielem sobie na wakacje(retusz fotek slubnych sux), a potem przekladalem z dnia na dzien... I teraz pelna para bede mogl sie wziac za maxa. A tu efekt 2 pierwszych godzin dzisiejszej nocnej sesji: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 21 Lipiec 2003 Share Napisano 21 Lipiec 2003 Jako ze ta texturka kamienia mi sie niespecjalnie podobala, dalem alternatywna z bevel + texture, a kwestie wyboru pozostawiam waszym trzezwym umyslom: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2003 PIKNIE YNO SE POWIM Bevel + teksturka wyraźniejsza i moim NIEtrzeźwym umysłem lepsza :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 21 Lipiec 2003 Share Napisano 21 Lipiec 2003 Oznajmiam, ze jednoglosnie (glosem RadXa) przeszla wersja z bevel + texture. Poczynilem juz stosowny updejt i wszystko jest w jak najlepszym porzadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 21 Lipiec 2003 Share Napisano 21 Lipiec 2003 No bardzo piękne modele nie wspominając o teksturkach :) BRAWO! Co do sicu to dzisiaj nie będziecie mielibo system mi siadł i musiałem półniedzieli spędzić na przywróceniu kompa. Ale moze jeutro będzie :> Giorgione:(:(:(:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2003 Czekamy z niecierpliwością. [3m się] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 21 Lipiec 2003 Share Napisano 21 Lipiec 2003 A wiec dobra jestem jusz w Poznaniu, ale narazie czeka mnie jeszcze troszke pracki zarobkowej, ale mysle ze kolo 22 wezme sie za 3D. Karczme mam juz podzieloną na sciany tak jak je bede texturowal, teraz tylko potraktowac texporterem i malowac. Nie reacze ze dziajaj zdarze cos wrzuce, bo nielubie dawac czegos w polowie skonczonego, a chaciałem tez zeby moja modliszka wreszcie dorobila sie skrzydelek co do szkicu to spox narazie sie jeszcze nie spieszy bo wykanczamy karczmiane zlecenia, acha jest juz finalna texturka na Luigiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwiusz Napisano 21 Lipiec 2003 Share Napisano 21 Lipiec 2003 Jaka wyobrazacie sobie czcionke? Ja mam jedna iscie Warhammerowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2003 To ją dawaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 22 Lipiec 2003 Share Napisano 22 Lipiec 2003 Obiecany szkic - ale to chyba jeszcze nie to:(:(:(:( Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 22 Lipiec 2003 Share Napisano 22 Lipiec 2003 A wiec tak bardzo fajne tylko mam kilka uwag: 1. Daj mu mniej zulerne tj. jakas prosta poprzecierana skorzana zbroje, ale nie zebracze lachmany, bo jezeli kolesia bylo by stac na miecz to na zbroje raczej tesz... 2. Luk - postawił bym na mniej wymyślny 3. Blizna - powinna byc troche bardziej subtelna 4. Mniej oczojebne uszy ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 22 Lipiec 2003 Share Napisano 22 Lipiec 2003 okI:D:D:D (ale z tymi uszami...) :P Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 22 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2003 Ja też nie kumam ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 22 Lipiec 2003 Share Napisano 22 Lipiec 2003 Chodzi o to ze sa troche za duze, a kaptur ma dziury na uszy ;P I jeszcze jedno to jezeli to ma byc bezposrednia podstawa do modelowania to on chyba powinien byc nagi (ewentualnie w boxerkach ;P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwiusz Napisano 22 Lipiec 2003 Share Napisano 22 Lipiec 2003 Dlaczego nago albo tylko w boxerkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 22 Lipiec 2003 Share Napisano 22 Lipiec 2003 Kiedys tak ustalalismy (na jakims godzie chyba), ze glowny boh bedzie nagi, a dopiero na to bedzie sie dokladalo rozne zbroje i ubiory. Ale jezeli sie myle to mnie poprawcie A no i wrzucam czesc texturki karczmy. Troche mi głupio bo mowilem ze cala wrzuce, ale to jest naprawde bardziej czaso/pracochlonne niz myslalem, samo rozlozeine karczmy na matID to 3h + 3h ta ktexturka... Myslalem czyby nie skonczyc tego przez noc, ale kolejna nocna sesyjaka tymbardziej ze jutro o 8:20 mam pociąg, to nie specjalnie napawająca mnie optymizmem opcja. Postaram sie to skonczyc jak najszybciej i do zobaczenia w soboty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 22 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2003 Cały czas mnie intryguję jak to wyjdzę po konwersji I oby twoja praca nie poszła na marne :| [winko] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 23 Lipiec 2003 Share Napisano 23 Lipiec 2003 Sciagnelem quarka i jak jusz to zrobie to postaram sie z tym sam pomeczyc, chyba ze mnie to przerosnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 23 Lipiec 2003 Share Napisano 23 Lipiec 2003 NO niezła ta chatka - a w śrokdu też będzie oteksturowana - czy to tylko budynek zewnętrzny:D:D?? Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 23 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2003 Quark jest porściutki co jest jego wadą i zaletą więc sobię na pewno dasz radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 23 Lipiec 2003 Share Napisano 23 Lipiec 2003 hmmm...przesadziles troche z ta teksturka :/ ... tzn jest za duza ! na cala chate powinies miec texturke 1024x1024 a nie tylko na jedna sciane !! pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 23 Lipiec 2003 Share Napisano 23 Lipiec 2003 co ty Pablo... uwzglednij to, że czas produkcji gry to jakieś 2 lata a za ten czas 1024x1024 bedzie rozśmieszać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 23 Lipiec 2003 Share Napisano 23 Lipiec 2003 hmm...wiec nie wiem dlaczego przy modelowaniu postaci ograniczamy sie do 1000 polygonow ?! pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 23 Lipiec 2003 Share Napisano 23 Lipiec 2003 bo nie bierzecie poprawki na to, że komputery i enginy sie rozwijaja i w efekcie za dwa lata otrzymacie gre o 2 lata przestarzałą... nowe silniki są fleksyjne co oznacza, że ilość wyswietlanych scianek i jakość tekstur zalezy od kompa a nie od samego silnika.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 23 Lipiec 2003 Share Napisano 23 Lipiec 2003 czyli co mozemy robic z wiekszymi detalami? czy czekac na nowszy engine? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 23 Lipiec 2003 Share Napisano 23 Lipiec 2003 To kmusimy się pośpieszyć bo się zestarzejemy, zanim tą grę zrobimy.[lol2][lol2][lol2][lol2][lol2] A teraz na poważnie: Czy to nie lekka bzdura - jak tak będziemy robić to ciągle będziemy się kręcić w jednym miejscu. Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 23 Lipiec 2003 Share Napisano 23 Lipiec 2003 Eeeeeeeee.... No wybaczcie proszę... Ale to gadanie.... To jakaś paranoja. To wszystko powinno być wiadome z góry i uzależnione od silnika i na czym i kiedy będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 23 Lipiec 2003 Share Napisano 23 Lipiec 2003 no właśnie :) ... ale co ja się będę wtrącał skoro sami nie wiecie... pozdrawiam[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 23 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2003 Engine już jest i jest to taki przełomek Q2/Q3. Nie jestem pewien ale chyba nie ma ograniczeń a my je wprowadziliśmy, żeby sensownie chodziło nie tylko na HIGH-ENDowych kompach ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi