rad_kam Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 Hey, mam maly problem nie wiem jak sie zabrac do stworzenia modelu 3D twarzy bliskiej mi osoby.:( Moge sie tylko domyslac ze bedzie to zajebiscie trudne i ze bede potrzebowac paru fotek jej twarzy. Czy moglby mi ktos pomoc i ewentualnie podac wskazowki przy tworzeniu owej twarzy?? :( Z gory dzieki
xeav Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 znajdź jakiegoś tutoriala i zamaist defaultowych blueprintów wstaw te swoje- proste nie?
rad_kam Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Napisano 1 Czerwiec 2005 hm...moze inaczej...przedwczoraj zaczalem sie bawic w tym programiku i mam takie ambicje ze odrazu chce siegnac najwyzej a wiec prosze najjasniej jak sie da :D
Bacry Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 to najpierw zapoznaj się z interfacem, potem sprawdź jak działa poly modeling (nie na głowie może raczej zwykłą butelkę lub coś prostego) chyba że jesteś taaaki dobry i jedziesz na żywca z głową bliskiej osoby.
rad_kam Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Napisano 1 Czerwiec 2005 raczej sobie od wczoraj rana duzo cwiczylem na roznych tutach ale to nie bylo to a ze przypomnialem sobie o bliskiej osobce ktora ma niedlugo urodzinki postanowilem zrobic cos oryginalnego...cos na miare moich sil a wiem ze jak sie spreze to moglbym dac rade w ciagu miesiaca (wczesniej raczej nie...nie przesadzajmy :D)
tweety Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs76/glowa-nurms.htm tutorial modelowania głowy ze zdjęcia raczej sobie od wczoraj rana duzo cwiczylem na roznych tutach hmm... a skończyłeś jakiś?? tak na 100% uzyskując efekt taki sam jak na finalnym renderingu w tutorialu?? chyba raczej nie. nie obraź się ale na razie chyba to strata czasu modelowanie głowy. to jest tak jakbyś miał się przerzucic z roweru na Boeinga 767... z reguły takie "skoki" są nieudane i tylko zniechecają do dalszej nauki
sartr Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 moze na nastepne urodziny coś przygotujesz a narazie F1 i jazda...
rad_kam Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Napisano 1 Czerwiec 2005 xeav dzieki...co do TWEETY ...twoj koment jest jak najbardziej trafnyi ciesze sie ze to dostrzegles ale mysle ze nie ja jeden w pierwszym zetknieciu z tym programem jestem omamiony jego czarem :)
Shogun 3D Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 Tweety, Ty kiedyś miałeś w podpisie taki tekst: Żeby być wielkim, najpierw trzeba być małym. Proszę, wstaw go sobie spowrotem, obok cytatu słów Vadera, bo ten tekst już dziesiątki razy pomógł mi nie rozwalić kompa w drebiezgi i sie nie załamać. Moze i innym pomoże...? A co do Ciebie, rad kam, to doskonale Cię rozumiem, ale wierz mi, maxio jest naprawdę trudny, i choć podstaw modelowania mozna się nauczyć szybko, to wprawa przychodzi dopiero z czasem. Chcesz robić głowę, to rób, ale mam wrazenie, ze jeszcze nie wiesz, na co się porywasz. W dziale tutoriale na stronie głównej Max3d.pl, jest kilkadziesiat tutków. Obejrzyj sobie te, dotyczące modelowania głowy, bo bedą Ci potrzebne na 100%. Pozdrawiam.
skyinthesea Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 widze ze shogun to porzadna firma :) no glowa na sam poczatek to wyzwanie :] nie powiem. Pozdro
rad_kam Napisano 2 Czerwiec 2005 Autor Napisano 2 Czerwiec 2005 w takim razie dam sobie narazie spokuj....mam tylko nadzieje ze od pazdziernika uda mi sie cos zrobic z ta twarza...poki co zajme sie robieniem jajek i stolikow :D
rad_kam Napisano 2 Czerwiec 2005 Autor Napisano 2 Czerwiec 2005 jeszcze jedno pytanko: gdzie moge znalesc jakas instalke do 3ds max 5 bo ja mam 6 i 7 a tutoriale sa zawyczaj na 5 albo nizej i sie polapac nie moge wiec bylbym wdzieczny za jakakolwiek informacje
DraB Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 Hmm ja na poczatku z tyh samych tutkow korzystalem i tam jest prawie tak samo Jak w maksie 6 i 7 wiec :) http://www.3d-palace.com/ Tutki video do Max 6 / 7
Rekomendowane odpowiedzi