Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Hey, mam maly problem nie wiem jak sie zabrac do stworzenia modelu 3D twarzy bliskiej mi osoby.:( Moge sie tylko domyslac ze bedzie to zajebiscie trudne i ze bede potrzebowac paru fotek jej twarzy. Czy moglby mi ktos pomoc i ewentualnie podac wskazowki przy tworzeniu owej twarzy?? :( Z gory dzieki

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

znajdź jakiegoś tutoriala i zamaist defaultowych blueprintów wstaw te swoje- proste nie?

Napisano
  • Autor

hm...moze inaczej...przedwczoraj zaczalem sie bawic w tym programiku i mam takie ambicje ze odrazu chce siegnac najwyzej a wiec prosze najjasniej jak sie da :D

Napisano

to najpierw zapoznaj się z interfacem, potem sprawdź jak działa poly modeling (nie na głowie może raczej zwykłą butelkę lub coś prostego) chyba że jesteś taaaki dobry i jedziesz na żywca z głową bliskiej osoby.

Napisano
  • Autor

raczej sobie od wczoraj rana duzo cwiczylem na roznych tutach ale to nie bylo to a ze przypomnialem sobie o bliskiej osobce ktora ma niedlugo urodzinki postanowilem zrobic cos oryginalnego...cos na miare moich sil a wiem ze jak sie spreze to moglbym dac rade w ciagu miesiaca (wczesniej raczej nie...nie przesadzajmy :D)

Napisano

http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs76/glowa-nurms.htm

tutorial modelowania głowy ze zdjęcia

raczej sobie od wczoraj rana duzo cwiczylem na roznych tutach

hmm... a skończyłeś jakiś?? tak na 100% uzyskując efekt taki sam jak na finalnym renderingu w tutorialu?? chyba raczej nie.

nie obraź się ale na razie chyba to strata czasu modelowanie głowy. to jest tak jakbyś miał się przerzucic z roweru na Boeinga 767... z reguły takie "skoki" są nieudane i tylko zniechecają do dalszej nauki

Napisano

moze na nastepne urodziny coś przygotujesz a narazie F1 i jazda...

Napisano
  • Autor

xeav dzieki...co do TWEETY ...twoj koment jest jak najbardziej trafnyi ciesze sie ze to dostrzegles ale mysle ze nie ja jeden w pierwszym zetknieciu z tym programem jestem omamiony jego czarem :)

Napisano

Tweety, Ty kiedyś miałeś w podpisie taki tekst: Żeby być wielkim, najpierw trzeba być małym. Proszę, wstaw go sobie spowrotem, obok cytatu słów Vadera, bo ten tekst już dziesiątki razy pomógł mi nie rozwalić kompa w drebiezgi i sie nie załamać. Moze i innym pomoże...?

A co do Ciebie, rad kam, to doskonale Cię rozumiem, ale wierz mi, maxio jest naprawdę trudny, i choć podstaw modelowania mozna się nauczyć szybko, to wprawa przychodzi dopiero z czasem. Chcesz robić głowę, to rób, ale mam wrazenie, ze jeszcze nie wiesz, na co się porywasz. W dziale tutoriale na stronie głównej Max3d.pl, jest kilkadziesiat tutków. Obejrzyj sobie te, dotyczące modelowania głowy, bo bedą Ci potrzebne na 100%. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

w takim razie dam sobie narazie spokuj....mam tylko nadzieje ze od pazdziernika uda mi sie cos zrobic z ta twarza...poki co zajme sie robieniem jajek i stolikow :D

Napisano
  • Autor

jeszcze jedno pytanko: gdzie moge znalesc jakas instalke do 3ds max 5 bo ja mam 6 i 7 a tutoriale sa zawyczaj na 5 albo nizej i sie polapac nie moge wiec bylbym wdzieczny za jakakolwiek informacje

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.