Napisano 1 Czerwiec 200519 l Mam pytenko. Jestem początkujący i jestem ciekaw jak uzyskać efekt podobny do tego poniżej. Chodzi mi o to jak zrobić jakąś efektywną ziemię i tło. (właśnie mam bardzo wielki problem z tłem[nie wiem co i ja]). Wdzięczny bym był za szczegółowy opis :) PLSS O POMOC. Z GORY THX
Napisano 1 Czerwiec 200519 l ten obrazek co zamieściłeś nie przedstawia "efektynej" ziemi/krajobrazu - efektywna ziemia to taka którą można porównać z rzeczywistością, a najlepszy program do jej tworzenia to vue obecnie w wersji 5. pozdr. :)
Napisano 1 Czerwiec 200519 l najlepszy program to oczywiście 3dsmax :D I tak jak wyżej nie staraj się zrobić tego czegoś z obrazka bo na pewno nie przypomina to naszego ziemskiego krajobrazu.
Napisano 1 Czerwiec 200519 l tlo to zwykla bitmapa (nacisnij "8" i wybierz bitmape jako tlo, jesli takowa masz...), woda to tez box z uzyciem noisa i bitmapa wody, a gory to poczytaj tego tutka http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs5/landscape.html... Pozdrawiam
Napisano 2 Czerwiec 200519 l hi, "zalatw" sobie DREAMSCAPE plugin do 3ds maxa-a > robi : niebo, ory, teren, morze(animowane) chmurki 3d, poruszajace sie, ktore tylko od 5-15 sec dluzej renderuja klatke np. animacji
Napisano 2 Czerwiec 200519 l z tego co kojarze, to to jest obrazek z tutoriala, więc w czym problem ??