krzyhoo Posted June 2, 2005 Share Posted June 2, 2005 problem jest taki mam czesc ktora wyglada tak :(link) 1 ma ruszac sie tylko w pionie a 2 tylko w poziomie nie deformowac materialow i dzialac na ik chain albo cztms innym zeby po prostu dzialalo ogolny wylad to bede wdzieczny naprawde bo mnie szlag trafia pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
asblaze Posted June 2, 2005 Share Posted June 2, 2005 W ustawieniach w maxie nie pamietam w której zakładce i nie mam jak sprawdzić... ale chyba w tej gdzie ustawia się piwoty możesz zalockować rotacje w poszczególnych osiach.... tak samo skalę i pzresunięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arthi76 Posted June 2, 2005 Share Posted June 2, 2005 Zobacz sobie może tutka http://www.3d-palace.com/video.php?vid=28 , bodajże to w 7 filmiku o riggowaniu jest to ładnie pokazane. Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
slate Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Albo zaglądnij do tutka "creating mechanical assembly" dołączonego do 3ds max 7. Tam jest dość sporo o blokowaniu ruchu w płaszczyznach i takie tam. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts