Napisano 6 Czerwiec 200519 l Siemka. Mam problema takiego, że jak coś robie w maxie i jak daje save to mi zmula, zmula, wyskakuje taki błąd jak da dołączonym obrazku na dole i mi sie max wyłącza, a jak uruchamiam go ponownie to nie da sie dać Load bo ten sejw juz jest zepsuty,...... i musze od nowa robić. To nie zdarza sie za każdym razem, ale w miare często. Niedawno instalowałem tego maxa i na początku było wszystko wporządku, od paru dni takie coś sie dzieje. O co chodzi?? Jak to naprawić?? Pomóżcie bo przez to sceny nie moge skonczyć ;(
Napisano 6 Czerwiec 200519 l mialem kilka takich problemow ... a.) masz ustawioną 16bit palete kolorow na monitor ;] (niby smieszne ale robi problemy w maxie) b.) masz jakis walniety obiekt w scenie ( w moim przypadku byla to framuga maxowego window ... poprostu nie moglem otworzyc sceny bo sie wysypywala przez ten obiekt i musialem wracac 14 savow wczesniej gdzie ta framuga nei byla jeszcze w scenie)
Napisano 6 Czerwiec 200519 l za duza scena w stosunku do twojego ramu mysle, tak to juz jest z naszymi rakietami :) ale Marcin tez dobrze gada
Napisano 6 Czerwiec 200519 l Autor Kome---> to nie za duża scena bo to jest tylko plane jako podłoże i coś w rodzaju kubka (malo skomplikowanego) także to na pewno nie to. Z tymi 16 bitami zaraz sprawdze, możliwe ze to to, bo mi sie czasami (nie wiemu czemu) przełącza z 32 na 26 bit. Dzięki za pomoc. Pozdro. PS. Czemu mi nie piszecie że obrazka nie zamieściłem :) O to ten skandaliczny błąd ;)
Napisano 6 Czerwiec 200519 l PS. Czemu mi nie piszecie że obrazka nie zamieściłem :) O to ten skandaliczny błąd ;) bo ten skandaliczny obrazek to ja z pamieci pixel po pixelu moge w paincie nawysowac ;]
Napisano 6 Czerwiec 200519 l Autor Hehe. Marcin, wielkie dzieki za pomoc, przełączyłem z 16 na 32 bity i odrazu sie zasejwowało :D Wreszcie koniec z tym problemem. Ide robic grzebień do mojej scenki :) Pozdro.