Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Planuję w przyszłości (1-2 m-ce) zakupić dodatkowego kompa do net renderingu. Podobno duale, to najlepszy wybór. Tylko nie mam pojęcia jaka płyta i procek do tego, jakoś nic nie mogę znaleźć. Słyszałem nawet, że dual dał tylko 7% przyrostu wydajnoci w stosunku do singla w jakimś tam teście. Potrzebuję tego pod Maxa 7 i Final Rendera St1. Macie jakieś propozycje albo sugestie?

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no i tu kolejna propozycja abys zgłosil sie do Damiana bo chce sprzedac plyte pod duala + procki do niej ...

jak sobie przypomne to napisze co tam chce sprzedac albo go sam powiadomie ;] (jesli jest)

Napisano

ja kupiłem płytę tyan tiger za 1000 zł (nowa) i 2 procki athlon 2100 MP na ebayu za 150 $ - acha i kartę quadro4 700 XGL za 375 zł na allegro - hula sprzęcior jak ta lala ! przyrost jest o wiele wiekszy niż 50 % - zależy przy czym ( przy niektórych scenach w maxie nawet do 60-70 % ) skonfigurowanie tego wszystkiego w biosie troszkę było trudne ale się udało. pozdrawiam i życzę powodzenia (raczej nie będziesz żałował )

Napisano

ja na wymieniłem

procek 1.8 i 256ddr

na

dual 2.4, jeden podkręcony pod 2.8, 512ddr

i max i vray śmigają ok 3 razy szybciej, na grach też widać postęp ale brak pixelshadera na karcie uniemożliwia zabawe w najnowsze produkcje :/ btw słyszałem ze xeony mają naprawde potężną moc - ale i cena jest wyższa ;)

Napisano

ja tam w robocie lece na dualnym xeonie 2,66 i jak wracam do domu na mojego atlona to mi sie maxa nawet nie chce uruchamiac, nie wiem kto napisal o 7% przyroscie speeda ale wiem ze to bzdura. Rendering na xeonie to czysta radosc, modelowanie tez przyjemne. Za to do gier w ogole sie nie nadaje, tu wysiada przy atlonie z "normalna karta graficzna".