Azazello Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 Uf... siedziałem nad tym od dłuższego czasu... i niestety już nie skończe samolociku... (przynajmniej na razie, mam już dość...). Mimo to prosze o wytknięcie błędów. Chcialem uzyskać klimat widokówek, plakatów z II wojny. Jak/czy mi się to udało? Oceńcie:) Chmury... chyba będe musiał je poprawić;) I zapomniałem śmigła w 2 samolocie... juz wychodzą niedoróbki:)
Hindus Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 Chcialem uzyskać klimat widokówek, plakatów z II wojny no to raczej w skali szarości ;) pozytywne tylkoe coś ten zestrzelony samolocik 2 od góry cos z perspektywą dzisnie ;)
HEKTOR Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 Witam! Mnie się osobiście podoba. Po co rozwijać temat detali samolotów i ich modeli. Według mnie pracka ma klimat a to się liczy. Pozdrawiam!
Azazello Napisano 9 Czerwiec 2005 Autor Napisano 9 Czerwiec 2005 Dzięki chłopaki za odpowiedzi... teraz już wiem gdzie zrobiłem błędy i czego się na przyszłość wystrzegać...
Conrad Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Chyab troche śmiglo za malo widoczne w obrocie i malo widc ten drugi co spada, a tak to ok
Łukasz Misztela Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 dlamnie zero klimatu z plakatow z II wojny S. ale mimo to pracka ma klimacik pozdro
RA Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Na okladke Malego Modelarza moze sie nie nadaje, ale wrazenia mam jak najbardziej pozytywne. :) Szczegolnie chmury mi sie podobaja. pozdrawiam
Maceo Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 No, zaczynasz już coś robić ciekawszego. Gratuluję postępów, choć musisz wiedzieć, że nie jest jeszcze to nic dobrego. Zastrzeżenia: Popracuj nad samolotem. Jest bardzo krzywy. Mam wrażenie, że traktujesz go bardzo dwuwymiarowo. Spróbuj podejść od innej strony. Wyobraź sobie go jako bryłę. Zobacz które linie są równoległe i które są których kontynuacją. Spróbuj rysować "modułami", czyli najpierw kadłub, a potem skrzydła. Wtedy nie wyjdzie Ci taki zgięty na pół i podzielony szkrzydłem. Po drugie - chmury. Mimo, że mają klimat, to są wypełnieniem kompozycji w bardzo nienaturalny sposób. Otaczają miejsce akcji, jakby świadomi kłębiły się nad samolotami. Daje to nawet ciekawy efekt, ale nie wiem na ile jest on świadomy.
shin Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 popracuj nad chmurami, aktualnie mają wygląd waty cukrowej.
slate Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Rzuć okiem na plakaty ze "Sky Captain", myślę, że mogą Ci się spodobać (o ile oczywiście już ich nie oglądałeś) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi