Marek G Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 cze wszystkim o to kolejna moja praca (1 raz robiłem domek jednorodzinny ).Domek jest przeznaczony do katalogu.Miał być obiekt ,światłocień,trawka,chodnik, i podjazd do garażu (wytyczne zleceniodawcy).Render vray.czekam na łomoty krytyki (co by zmienić w renderze żeby było lepiej):-).pozdr
MOTHMAN Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Rury spustowe za grube, trawa kiepska, za ciemno. Ogólnie smutno i przeraźliwie pusto na scenie. Do katalogu sie nie nadaje :/
xeav Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 z VRAYa można o wiele więcej wycisnąć. Trawa, schody i drzwi garażowe mi się nie podobają
siwy Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Za wysoko kamera+to nie jest poziom czowieka. Za mocny kolor dachówki i raczej niespotykany. Smutne otoczenie. Tak na prawde to nawet gówniany domek można pokazać fajnie jak sie zrobi dobre otoczenie. Oświetlenie mało zdecydowane. Rynny za grube. Ogólnie jest nieźle, ale ja bym go nie dawał do katalogu chociaż większość wizualek w katalogach jest dużo gorsza.
Maceo Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Trochę dla mnie wygląda jak domek-zabawka. Wrażenie przez renderowanie + gówniana arcitektura. Spróbuj nadrabiać tłem i otoczeniem jak obiekt nie jest najlepszy.
Tores Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 Zrobiony zgodnie z wytycznymi. W sumie jeżeli zacząłby się bawić w otoczenie to spędziłby nad tym dużo więcej czasu niż przyniosło by to zysku. Ważne jest czy zleceniodawcy się to podoba czy nie i ile za to płaci. Większość forumowiczów patrzy na pracę pod względem wizualnym (tak jak ja) a nie finansowym. Mi się rendering nie podoba i nie chciał bym mieć takiego w portfolio ale też widziałem mnóstwo takich prac w dodatkach do muratora i tam nikt się nie przejmuje ich jakością. Liczy się tylko sztuka i tyle.
Maceo Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 No właśnie nikt nie przejmuje się jakością. Ja nie wiem, może jeszcze młody jestem. Ideowy jakiś, ale dokąd my z tym idziemy. Oby przeszło...
Marek G Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Napisano 13 Czerwiec 2005 dzięki za podpowiedzi.rendering poorawie dodam może lampiony wzdłóż chodnika.zobaczymy jutro wystawię poprawioną wersję .narka
Maceo Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 Hahaha.. niezłe te lampiony. Dodaj krasnale jeszcze ;) A tak serio to otoczeniem chyba jest coś więcej. Był tu gdzieś na forum taki inny podobny domek, tam chyba przestrzeń była lepiej zaaranżowana.
JunioR Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 Tło bardzo słabe :( jakies drzewka, kwiatuszki itp.
Rekomendowane odpowiedzi