Cyngiel Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Witam, jak widać nowy jestem. Do tej poru przyglądałem się z boku waszym wyczynom i postanowiłem w końcu też coś wrzucić :P. Kilka słów o mnie: Mam 14 lat, maxem bawię się od jakichś 3-4 miesięcy. Narazie efekty chyba nienajgorsze ale to już oceńcie sami :P. BTW walnie mi ktoś jak zrobić żeby była widoczna miniatura przy temacie? plz 1) 2) 3) 4) Żeby tylko obrazki działały... ;/
Ufooox Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Obrazki działają. Co do samego modelu to : Render kitasty. Zaopatrz się w V-raya/brazila i wyrenderuj po ludzku ;). Model odpada jak na 4 miesiace nauki. A tak pozatym to witamy na forum! ;)
Chalek Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 nie bardzo jest co oceniac, chyba troche kanciasosci by sie tu i tam przydalo, w zasadzie zero materialow, swiatla, render lezy. Cos juz wiesz o modelowaniu, ucz sie dalej, powodzenia.
AGmakonts Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Ja niestety nic innego co koledzy przedemną nie napisze. Ćwicz i ucz się a napewno cos osiągniesz.
HEKTOR Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Witam! Co to za model granatu :P ?. Na pewno nie jest to F1 :P. No ale do rzeczy te kwadraciki na granacie (to znaczy się ta forma odłamkowa) są za małe, powinny być większe i bardziej kanciaste. Na a zapalnik to wyszedł nie za dobrze, nawet nie wiem co to za model zapalnika. Proponuję ci wsadzić tam zapalnik UZRGM taki podobny do tego z RG-42 no i montowany był też w F1, oczywiście o ile modelujesz Polski granat, ale chyba taki modelujesz bo co Polskie to najlepsze. Jak chcesz to ci zamieszczę dokładne zdjęcia tego zapalnika. No popracuj nad tym granatem bo będzie fajny model z tego. Nie należy się podawać. Pozdrawiam! I powodzenia w dalszych projektach!
ZiBi_PL Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 no zaduzo to tu niema. zwlaszcza jak na 3-4 miesiace maxa. duuuzo ci jeszcze niestety zostalo do opanowania. proponuje dac to do WIPa
Conrad Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Wiecie..3-4 miechy...to tak sie pisze ogoleni, a moze siedzial peranascie dni tylko..w suemi to macie rację :) scanline...fuuusciagnij darmowego brazila czy vray'a, slbo macxa innego z mentalem chyba, ze juz masz.
Cyngiel Napisano 10 Czerwiec 2005 Autor Napisano 10 Czerwiec 2005 No więc uno to to jest granat model nijaki :P Tak sobie siedziałem i celem było stworzenie "cukierkowego granata tzn. klimaty a'la Wormsiki :D . A drugie uno to zły "koncept" sobie wziołem bo zapewniam że to nie kres moich możliwości, ale też nie zaprzeczam że światła to wogóle sux a mentale, v-raye to jeszcze nawet nie dotykałem.
JohnZi Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 granat mi przypomina ten z wormsów 3d, taki plastelinowy troche:(
Hindus Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 po 3-4 miesiacach ? przecie to jakby utworzyli nowy watek "mega speedmodeling" to by sie nadawało ;)
Leru Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 ech to już kolejny (i to nie -nasty) raz, jak ktoś podaje linki do thumbnaili. Nie można od razu podać bez .th na końcu ? daaaaaaaaaaaa....
Hindus Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 hehe mnie tez to leru wkurza ;) wiem co by zadziałało :] zmiana regulaminu ;)
Cyngiel Napisano 11 Czerwiec 2005 Autor Napisano 11 Czerwiec 2005 Wiem, wiem - mogłem zrobić coś lepszego ( bo umiem ). Ale co do tych 3-4 miesięcy to małe sprostowanie: Dziennie jak siąde przy kompie półtorej godziny to jest niebywały sukces. Na maxa poświęcam od 30 min do godziny dziennie, i to jak dobrze pójdzie. Pewnie powiecie, że tylko winny się tłumaczy, no ale takie już to życie...
JohnZi Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 jak bedziesz poswiecal tylko 30 minut na maxa to ja ci sukcesow nie wroze
ZiBi_PL Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 fakt, jesli juz sie cos robi to tak 2 h min dziennie, bo jak sie czasem za duzo siedzi przy jednej pracy (np.5h) to juz czlowiek wlasnych bledkow niewidzi :D
Cyngiel Napisano 14 Czerwiec 2005 Autor Napisano 14 Czerwiec 2005 No tak ale jest pewna ważna kwestja: Idą Wakacje. W pierwszych 2-óch tygodniach mam wyjazd, a potem... jeszcze 1,5 miecha które przeznacze ofkoz na ...
Rekomendowane odpowiedzi