siwy Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 Pomocy, czy ktoś ma pomysł od czego są te syfy? Jakie parametry najbardziej wpływają na czas renderu? Jak sie ma subdivis w materiałach do jakości i czasu? Mam Vraya 1.46 http://max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=17284&stc=1
Ufooox Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 Moze to Ci pomoze - http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=16326
polka dot Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 przy interiorach jak uzywasz vraylightow w oknach to ich subdvs maja wielki wplyw na czas rendera. co do samych prepassow to ustawiania irr mapy (min max hsph itd), a na sam render to tez wlasnie materialy
siwy Napisano 12 Czerwiec 2005 Autor Napisano 12 Czerwiec 2005 Nie wiem co to ward BRDF, ale raczej nie zmieniałem go bo wiekszość ustawień jest standardowa. Wkurza mnie to , że w rozdziałce 320x240 wygląda ok, a jak włączam 1200x900 to wyłażą takie rzeczy. Znienawidziłem Vraya. Czy możę być od tego, że kilka materiałów zostało standardowych (nie Vray mlt)? Na innym ujęciu, z drugiej strony już tego nie ma. Wyskakuje też ostrzeżenie "material returned overbright or invalid color".
polka dot Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 nie uzywaj nigdy w vrayu materialu standard a juz napewno nie z raytracem. ja stawiam wlasnie na to
SansSerif Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 nie uzywaj nigdy w vrayu materialu standard przesądy :) ale raytrace to już nie przesądy. takie ładne kolorowe bugi to raczej od włączonej opcji "don`t delete" w gi.
polka dot Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 przesądy :) przesądy czy nie ale prawie zawsze mam overbrighty na standardach wiec lepiej nie uzywac :)
Rekomendowane odpowiedzi