Napisano 11 Czerwiec 200519 l Pomocy, czy ktoś ma pomysł od czego są te syfy? Jakie parametry najbardziej wpływają na czas renderu? Jak sie ma subdivis w materiałach do jakości i czasu? Mam Vraya 1.46 http://max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=17284&stc=1
Napisano 11 Czerwiec 200519 l przy interiorach jak uzywasz vraylightow w oknach to ich subdvs maja wielki wplyw na czas rendera. co do samych prepassow to ustawiania irr mapy (min max hsph itd), a na sam render to tez wlasnie materialy
Napisano 12 Czerwiec 200519 l Autor Nie wiem co to ward BRDF, ale raczej nie zmieniałem go bo wiekszość ustawień jest standardowa. Wkurza mnie to , że w rozdziałce 320x240 wygląda ok, a jak włączam 1200x900 to wyłażą takie rzeczy. Znienawidziłem Vraya. Czy możę być od tego, że kilka materiałów zostało standardowych (nie Vray mlt)? Na innym ujęciu, z drugiej strony już tego nie ma. Wyskakuje też ostrzeżenie "material returned overbright or invalid color".
Napisano 12 Czerwiec 200519 l nie uzywaj nigdy w vrayu materialu standard a juz napewno nie z raytracem. ja stawiam wlasnie na to
Napisano 12 Czerwiec 200519 l nie uzywaj nigdy w vrayu materialu standard przesądy :) ale raytrace to już nie przesądy. takie ładne kolorowe bugi to raczej od włączonej opcji "don`t delete" w gi.
Napisano 12 Czerwiec 200519 l przesądy :) przesądy czy nie ale prawie zawsze mam overbrighty na standardach wiec lepiej nie uzywac :)