RosOne Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Jak widać ława źle lub w ogole nie odbija światła na żaluzjach. Co z tym zrobić?
Hindus Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 na przyszłosc dawaj linki odrazu do obrazka na imageshacku a nie do strony ;) pewno to od shadera na stole ale 100% pewnosci nie mam :/
AGmakonts Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 ahh jak ktoś ma Ci pomódz jak nie znamy ustawień i rendera i materiałów.
RosOne Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Napisano 13 Czerwiec 2005 na przyszłosc dawaj linki odrazu do obrazka na imageshacku a nie do strony ;) Czemu? ahh jak ktoś ma Ci pomódz jak nie znamy ustawień i rendera i materiałów.
SansSerif Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Masz ustawione linear color mapping więc przepalenia na verticalach są przekłamane. Zmień na exponental.
AGmakonts Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Racja, zapomniałem żę Linear jeszcze istnieje:)
RosOne Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Napisano 13 Czerwiec 2005 Masz ustawione linear color mapping więc przepalenia na verticalach są przekłamane. Zmień na exponental. Co prawda nie zmieniło odbicia na ławie, tylko kolor na żaluzjach ale i tak jest ok. Dzięki :] Trochę się rózni od tego u góry, zmieniałem kolor
AGmakonts Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Ostatecznie masz jeszcze HSV ale to już w ogóle brak przepaleń
SansSerif Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Bo odbicie nie miało się zmienić. Teraz kombinuj jak oświetlić żaluzje by przy exponental ładnie ci sie odbiło na ławie.
Hindus Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Cytat: Napisał hindus na przyszłosc dawaj linki odrazu do obrazka na imageshacku a nie do strony ;) Czemu? a temu drogi panie ze nie kazdy ma dobre łącze(modem) i otwarcie imageshacka troche trwa w porównaniu z samym screenem :P
Rekomendowane odpowiedzi