xeav Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 nowa wersja beta maxwella http://www.maxwellrender.com/
kurt_hectic Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 powtoze jeszcze raz : dla mnie ten maxwell to wielki syf, nie ma poki co szansy, najmniejszej dorownac : vray, final render, brazil, ..nawet standartowy render + sky, jest lepszy ! . nie wiem czym sie podniecacie...
Marcin Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 kurt - ty chyba nie masz pojecia czym jest maxwell ;]
AGmakonts Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 To nie dla mnię tyle powiem to nie dla mnie
KLICEK Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 czym jest maxwell ? :) powiedzcie mi bo mi tylko do glowy przychodzi mala czarna ;))))))))))))
Marcin Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 ja robie salatke z pomidorów i kawe expresso
KLICEK Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 nie pijam z rana chyba ze z duza iloscia mleczka :) no ale maxwella z mila checia bym lyknal, wiec niech mi ktos powie z czym to zjesc !!!!!!!!!!111111111111 pjontka
AGmakonts Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 Nie jedz bo się udławisz ja nigdy tego nie zaakceptuje choćby był szybszy od Vraya 1500x
kozioo Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 Wydaje mi sie, że chodzi własnie o koncowe efekty renderow ;] Na chwile obecną maxwell nadaja się tylko do fotorealistycznych i "poprawnych fizycznie" renderingow. Nie da się wykonać "trikow" z niezaleznym oswietlaniem roznych grup obiektow, itp. To może być dosc duze ograniczenie, które zniesie znaczną przewage CG.
Rascal Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 Wiekszosc ludzi traktuje Maxwell'a jako ciekawostke i do tej wlasnie grupy sie zaliczam. Fakt rendery ma ladne jednak ich czasy powalaja, tak wiec do realnej pracy ten renderer sie nie nadaje bo w niej liczy sie kazda sekunda nie mowiac juz o animacjach. Nowa beta jest owszem szybsza jednak nie zapowiada sie zeby Maxwell dorownal szybkoscia do innych na rynku, z racji swoich dosc specyficznych algorytmow ktore sa z natury wolne, chodz raczej napewno stanie sie tak jak z renderami GI ale trzeba jeszcze poczekac.
Rekomendowane odpowiedzi